ShippingWatch

Kinesisk tankskib laster iransk olie

Siden juli sidste år har ingen tankskibe hentet olie i Iran, da EU-sanktioner satte en stopper for forsikringsdækning af forsendelser. Men i marts lastede et kinesisk tankskib for første gang olie ud, skriver Reuters.

Ifølge data og embedsmænd lastede et kinesisk-flaget tankskib råolie i Iran i marts måned, hvilket er det første siden EU og USA  i juli indførte sanktioner, der stoppede forsikringsselskabers dækning af forsendelser fra landet. Det skriver Reuters.

Iran køber nye tankskibe 

Kina er Irans største handelspartner i råolie og købte i 2012 omkring 440.000 tønder olie om dagen. På grund af sanktionerne har de kinesiske rederier ikke kunnet finde forsikring til deres tankskibe, og Kina har i de sidste ni måneder været afhængig af iranske National Iranian Tanker Company (NITC), der har transporteret råolie til de kinesiske raffinaderier.

Det var den kinesisk-ejet supertanker Yuan Yang Hu med kapacitet til at transportere 2 mio. tønder råolie, der omkring d. 20-21 marts lagde til ved Irans Kharg Island. Fartøjet er ejet af Dalian Ocean, et datterselskab af det statsejede China Ocean Shipping Group Company (COSCO). Ifølge Reuters kendte man ikke til operationen i ledelseskontoret, mens virksomhedens pressetjeneste ikke var tilgængelig. Det er uvist, hvem der har forsikret sendingen.

Iransk tankrederi fyrer topchefen 

USA indfører sanktioner mod hemmeligt iransk shippingnetværk 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs