Iran køber nye tankskibe

Den iranske flåde af tankskibe fortsætter med at vokse og muliggør opbevaring af olie, som strander i landet på grund af den vestlige verdens sanktioner mod landet.
Foto: Hasan Sarbakhshian (AP)
Foto: Hasan Sarbakhshian (AP)

Iran forsøger at omgå USA og EUs sanktioner mod landets olieeksport og køber nye tankskibe, som skal opbevare olie for Iran, skriver Reuters. Sanktionerne, som pågår på grund af Irans formodede atomvåbenprogram, har fået Irans olieeksport til at falde, men landet har af flere omgange forsøgt at komme uden om sanktionerne ved blandt andet at sejle med olie under andre landes flag.

Siden årsskiftet har Irans handelsflåde fået to nye supertankere som medlemmer, og tre andre skibe blev leveret i månederne inden da. Hvert af de fem skibe kan indeholde mindst 2 mio. tønder olie.

Iran gennemfører ny flådeøvelse i Hormuzstrædet 

"Lige nu har Iran brug for enhver tanker, og det vil bestemt gøre livet nemmere for dem. Med et par få tankere mere, kan de bygge flydende opbevaring for at sikre, at de kan skabe en buffer med disse store svingninger i olieefterspørgslen," siger Sam Ciszuk fra KBC Energy Economics til Reuters.

Det iranske tankrederi NITC har haft kæmpeproblemer, efter sanktionerne blev indført, da både internationale forsikrings- og certificeringsselskaber nægter at samarbejde med selskabet. Lignende vanskeligheder har ramt andre rederier og olieeksportører i Iran.

"Iran bliver nødt til at være foran sanktionerne og sikre sig, at de kan holde deres flåde på vandet, hvilket inkluderer at ændre flagene på deres skibe og finde certificering for deres flåde," siger en kilde i industrien til Reuters.

Iransk olieeksport boomer trods sanktioner

Terror og dårligt image rammer olieindustri

Iranske skibe flygter fra tysk storbank 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også