ShippingWatch

Iranske skibe flygter fra tysk storbank

Tyske DVB Bank har i ugevis forsøgt at få et skib, der ifølge EU og USA ejes af det iranske statsrederi Islamic Republic of Iran Shipping Lines (IRISL), opbragt på grund af et stort tilgodehavende. Nu er skibet flygtet. Banken har arrestordrer på flere.

En talskvinde for den tyske storbank DVB Bank bekræftede torsdag i Frankfurt, at et iransk skib "meget usædvanligt" har brudt en arrest og forladt farvandet ud for Sri Lanka. Banken forsøger i forvejen at opbringe yderligere to iranske skibe, der skylder DVB penge, efter at banken har fået  en retskendelse fra en domstol i Singapore, skriver flere nyhedsbureauer.

Iranske tankskibe skifter rundt mellem flagstater 

Det iranske skib MV Amina har i nogen tid ligget for anker ud for Sri Lankas sydlige kyst, og lige uden for landets terrotorialfarvand 12 sømil fra kysten. Ifølge en talsmand for Sri Lanka er der tidligere affyret varselsskud mod skibet for at undgå, at det forlader stedet, men det lykkedes onsdag for skibet at slippe væk. Og eftersom skibet ikke har foretaget sig noget kriminelt i Sri Lanka, er det ikke muligt at tilbageholde det.

EU strammer igen sanktioner mod Iran 

Skibet drives ifølge nyhedsbureauet Reuters af et privat, Teheran-baseret managementselskab, Rahbaran Omid Darya Ship Management. Såvel EU som USA, der har gennemført vidtrækkende sanktioner mod Iran på grund af landets atomprogram, har understreget, at dette selskab er en del af det statslige Islamic Republic of Iran Shipping Lines, der er centralt i sanktionerne og mistænkt for bl.a. at transportere våben. En anklage, rederiet har benægtet.

Medie: Iranske tankskibe skjuler syriske skibsbevægelser 

Medie: Iransk tanker jages i Grækenland 

 

Mere fra ShippingWatch

CMA CGM forventer kraftigt fald i fragtraterne

Udsigterne for containermarkedet ser noget mere dystre ud i den kommende tid, vurderer franske CMA CGM. Containerrederiet noterede dog stadig vækst på både top- og bundlinje i tredje kvartal.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs