ShippingWatch

Medie: Iransk tanker jages i Grækenland

Et tankskib fra Irans nationale tankskibsrederi NITC er eftersøgt af den græske kystvagt, efter skibet blev afvist af et bunkersselskab på den græske ø Syros. Det skriver Tradewinds.

Foto: Hasan Sarbakhshian (AP)

Tirsdag ankom NITC-tankeren Baikal til Syres med 146.000 råolie. Skibet forsøgte at tanke op ved en terminal, men blev afvist om aftenen, hvorefter skibet sejlede videre mod Myconos. På Syros blev kystvagten alarmeret, og skibet er nu jaget vildt i græske farvande, skriver Tradewinds.

De græske myndigheder mistænker, at Baikal skulle levere olie til en græsk kunde eller en kunde på Balkan, som dermed bevidst overtræder EU-sanktionerne mod Iran. Der er ingen dokumentation på, hvem olien kunne være til.

"Vi gennemførte en indledende undersøgelse for ikke at bryde loven. Når alt kommer til alt gav vi dem ikke brændstof, fordi det ville være mod reglerne," siger en direktør fra selskabet Sekavin, der ejer den terminal, hvor Baikal forsøgte at tanke op i på Syros.

Baikal sejler under tanzaniansk flag, selvom Tanzania har forsøgt at udelukke iranske skibe fra sin flåde, skriver Tradewinds. NITC har ikke kommenteret jagten på Baikal.

Iran gentager trussel om stop for olieeksport 

Speditører advarer medlemmer om Iran 

Iranske tankskibe skifter rundt mellem flagstater 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs