HSH Nordbank: Navios-aftale bliver en rollemodel

Aftalen mellem HSH Nordbank og Navios om overtagelse af skibe fra kriseramte ejere kan blive en ny finansieringsmodel for udlånere, der ligger inde med tvivlsomme lån i insolvente skibe.
Foto: PR-foto: DHT Holdings
Foto: PR-foto: DHT Holdings

Tyske HSH Nordbank, en af verdens største, men hårdt ramte udlånere til shipping, er lykkedes med at nedbringe noget af bankens store eksponering ved at overbevise kriseramte redere om at overføre ejerskabet af en række skibe til græske Navios, der er børsnoteret i New York.

Aftalen, der blev offentliggjort mandag, kan vise at blive en mere udbredt fremgangsmåde ved finansiering af skibe, der er insolvente, for den Hamborg-baserede shippingbank, der har måtte søge staten om økonomiske hjælp.

Tyske banker lader skibene sejle 

"Vi er allerede i diskussioner med andre skibsredere, der har vist interesse for denne transaktion," sagde Wolfgang Topp, chef for HSH Nordbanks særlige resutruktureringsenhed ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Kriseramte kunder, der skylder banken 300 mio. euro, har accepteret at overføre ejerskabet af ti tank- og containerskibe til Navios. Rederiet betaler som modydelse 130 mio. euro kontant til banken. Den resterende del af gælden koncerteres til et særligt lån, der giver HSH mulighed for at redde det sidste hjem, hvis markedet forbedrer sig.

Navios har garanteret, at det vil drive skibene i mindst seks år.

HSH Nordbank: Asiatiske banker forlænger shippingnedtur 

HSH planlægger tilsvarende transaktioner for an samlet værdi af mere end en mia. euro i løbet af 2013. I alt har HSH finansieret 2.800 skibe og har samlede lån til shipping for omkring 26 mia. euro. Af disse er lån på i alt ni mia. euro overført til bankes enhed for restrukturering svarende til i alt 1.100 skibe, skriver Reuters.

Shipping trækker HSH Nordbank massivt ned

Fornyelse af lån for milliarder presser redere 

Tysk reder: 1.000 tyske skibe er i vanskeligheder

 

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også