ShippingWatch

Tyske banker lader skibene sejle

De tyske banker, som er stærkt eksponeret med mange udlån i shippingbranchen, undgår at beslaglægge skibe på trods af tab på dårlige lån. Det skriver Bloomberg.

Foto: Colourbox

Selvom niveauet for tabsgivende lån til shippingindustrien ligger på et rekordhøjt niveau, vælger de store tyske shippingbanker ikke at beslaglægge skibene for de underskudsgivende lån. Det skriver Bloomberg.

I stedet for at tilbageholde skibene, vælger de tre store banker Deutsche Bank AG, HSH Nordbank og Norddeutsche Landesbank Girozentrale, som finansierer flere tusind skibe til sammen, at forsøge at restrukturere lån og og sætte penge til side. Det viser en opgørelse fra Petrofin Research SA, der peger på, at det drejer sig om udlån for i alt 69 mia. USD.

Shippinglån tynger tyske banker 

"Vi bliver nødt til at ride stormen af. Der er ingen grund til at sælge, da det oversvømmer markedet med skibe. Vi bliver nødt til at beskytte deres værdier, så bankerne ikke får tab ved lavpunktet i markedet," siger Oliver Faak, der er leder af shippingafdelingen i Norddeutsche Landesbank, til Bloomberg.

Samme holdning går igen hos HSH Nordbank.

"Vi forsøger også at kigge i et langsigtet perspektiv, mens vi forsøger at undgå tab. Hensættelser er meget bedre i vores bog end et realiseret tab. Så længe vi tror, at det potentielle tab på projektet ikke vil blive større i den nærmeste fremtid, så holder vi os til projektet," siger Chistian Nieswandt, der er global head of shipping hos HSH Nordbank, til Bloomberg.

I alt har de ti største banker i Tyskland udlån til shippingbranchen for 98 mia. euro.

Tyske tvangssalg skaber bekymring 

Tyske fonde storsælger skibe 

Tysk storbank har et hav af højrisikolån  

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs