ShippingWatch

Tysk storbank har et hav af højrisikolån

Krisen i shippingsektoren fortsætter med at tynge långiverne med udeståender hos branchen, og særligt den tyske banksektor er hårdt ramt. Det giver sig blandt andet til udtryk hos Commerzbank, hvor mere end en fjerdedel af udlånene til shippingbranchen kategoriseres som højrisikolån.

Foto: Hanjin

Det skriver shippingavisen Lloyd's List med henvisning til en præsentation fra Commerzbanks finansdirektør, Stephan Engels.

Samtidig afsløres det dog også, at krisen har fået banken - i takt med flere kollegaer - til at trække følehornene til sig. Således faldt lånebøgerne til shippingindustrien hos Commerzbank med 10 pct. fra tredje til fjerde kvartal sidste år.

Meldingen kommer efter, at Commerzbanks regnskab for fjerde kvartal i sidste uge viste et underskud på 716 mio. euro for perioden, og her var store nedskrivninger på udlån til shippingsektoren en væsentlig faktor.

Lloyd's List skriver desuden, at krisen i den tyske shipping sektor ifølge Bundesbank er så dyb, at den truer den tyske banksektor.

Andreas Dombret, der sidder i Bundesbanks bestyrelse, opfordrer bankerne til at gå hårdere til deres kunder i industrien, da den nuværende kurs, hvor nødvendige tilpasninger af balancerne udskydes, ikke er holdbar.

RITZAU FINANS

Shippinglån tynger tyske banker 

Tysk shippingbank kræver øget statsstøtte

Offen presset til salg om få uger 

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs