Tysk shippingbank kræver øget statsstøtte

En af verdens største udlånere i international skibsfart, den tyske shippingbank HSB Nordbank, har behov for ny statsstøtte i milliardklassen fra ejerne i Hamborg og Schleswig-Holstein.
Foto: Hanjin
Foto: Hanjin

Den tyske shippingbank HSB Nordbank, en af verdens største udlånere i international skibsfart, beder nu den tyske stat om yderligere statsstøtte efter fire års nedtur i shippingindustrien.  Banken vil anmode sine offentlige ejere om at forhøje garantier til i alt 10 mia. euro, 13,5 mia. USD, fra de nuværende syv mia. euro, oplyser banken i en meddelelse. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

HSH Nordbank afleverede sidste år tre mia. euro i forventning om forbedringer i shippingforretningerne, men det har efterfølgende vist sig, at banken må revurdere disse forventninger. Banken forventer også et underskud i 2013, men håber på break even i 2014, skriver den i meddelelse.

Banker har usikrede milliardlån i nødlidende OSG 

Det er de lave og ofte tabsgivende rater i kombination med nye skibe, som blev bestilt under de gode år, og som nu rammer vandet,  der giver banken problemer i takt med konkurser og kundernes manglende evne til af afdrage på deres gæld.

HSH har i lighed med andre statsejede tyske banker tabt milliarder af euros på risikable investeringer, og som nu tvinger de offentlige ejere til at skyde ny kapital i dem.

HSH Nordbank har i dag et arrangement, hvor den tager tab på de første 3,2 mia. euro, mens ejerne - delstaterne Hamborg og Schleswig-Holstein - har stillet en såkaldt second-loss garanti.

Tysk reder: 1.000 tyske skibe er i vanskeligheder 

Kan en tysk storfusion åbne for mere? 

Burde tysk værftskonkurs have været afsløret i 2010?  

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også