Offen presset til salg om få uger

Den tyske skibsreder Claus-Peter Offen må sige farvel til 14 containerskibe inden d. 18. februar. Skibene er ikke rentable, og en løsning med bankerne er ikke på vej.

Der vil være brandudsalg på mindre containerskibe, når den tyske skibsreder Claus-Peter Offen inden for få uger sælger 14 containerskibe, som sejler med store underskud, skriver Reuters.

"Ejerne vil blive spurgt om enighed i salg d. 18. februar. Vi håber på en slags midlertidig løsning, hvor kreditorer og nye investorer kan købe skibene," siger Claus-Peter Offen til nyhedsbureauet.

Bankerne og investorerne er utålmodige efter at få salget gennemført og måske redde lidt af den investering på 630 mio. USD, som blev brugt til at købe skibene for for bare fem år siden, før shippingkrisen satte ind. Ifølge Reuters har den nu salgstruede del af Offens flåde været særlig sårbar, da det drejer sig om relativt små skibe i størrelsesordenen 1.800-2.800 teu.

Claus-Peter Offen har forsøgt at redde sit firmas skibe ved at hente ekstra penge fra investorer til en restruktureringsplan for de kriseramte skibe, men det er ikke lykkedes at hente nok kapital. Derfor er de store investorer i form af bankerne HSH Nordbank, Commerzbank og DnB ikke længere villige til at lade skibene sejle med store underskud på grund af betydelige ratefald.

Ud over de 14 mindre containerskibe, sælger Offen yderligere 10 mindre skibe købt i 1990'erne. Det er 24 skibe ud af Offens flåde på i alt 123 skibe, skriver Reuters.

Alphaliner: Store containerskibe fortrænger de mindre

Tysk reder: 1.000 tyske skibe er i vanskeligheder

Tyske Offen tvunget til at sælge 14 skibe 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også