ShippingWatch

Tyske Offen tvunget til at sælge 14 skibe

Det tyske rederi Claus-Peter Offen er blevet tvunget af sine långivere til at sætte 14 mindre skibe til salg, fordi rederiet ikke længere er i stand til at betale af på sine lån, skriver flere tyske medier.

14 mindre containerskibe på 1.800-2.800 teu er nu til salg, efter at bankerne for rederiet Claus-Peter Offen har krævet, at rederiet henter penge hjem til at betale af på sine lån, som rederiet ikke har kunnet vedligeholde hos HSH Nordbank, Commerzbank og DNB.

Ifølge tyske medier sejler skibene omkring 6.000 USD ind dagligt for tiden, men for at løbe rundt og dække operationsomkostningerne, burde skibene tjene tre gange så meget.

Rederiet er et af Tysklands største og har mere 100 containerskibe i sin flåde og ejer i alt 142 skibe. Derudover sejler rederiet også med produkt- og kemikalietank og har også tørlastskibe, og med begrundelse i de andre segmenter og post-panamax containerskibe på langtidskontrakter afviser Offen, at der er tale om en krise for rederiet.

Claus-Peter Offen har nogle af verdens største containerrederier som sine kunder. Det gælder blandt andet Hamburg Süd, CMA CGM og MSC.

Tysk finanstilsyn skærper kontrol med shippinglån 

Tysk fusion vil skabe verdens 4. største containerrederi

Ny statsstøtte på vej til til tyske redere 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Et hedt tankmarked får tørlast-investorer på banen, siger Maersk Tankers. Eneti sætter vindplan på hold i USA, Clipper Group i kæmpe handel, Ikea dropper container-strategi, og BW Groups Sohmen-Pao forventer grønne forsinkelser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs