ShippingWatch

Norsk shipping på vej mod rekordår i 2013

De norske rederier, især dem i Nordsøen, regner med en vækst i omsætningen på 8,3 procent i indeværende år og en tilsvarende vækstrate i 2014.

2013 ser ud til at blive et rekordår for norsk skibsfart, men det kniber med at rekruttere tilstrækkeligt med fagfolk. Det skriver Norges rederiforening i en konjunkturapport offentliggjort torsdag.

Samlet forventer de norske rederier en vækst i omsætningen på 8,3 procent i indeværende år og en tilsvarende vælkstrate i 2014. Ifølge rapporten vurderer de norske redere, at de er kommet sig over finanskrisen, skriver avisen Dagens Næringsliv.

Clarkson: Norge var største nybygger i 2012 

Norske rederier har ifølge avisen verdens største kontraktmasse i form af ordrer på nye skibe. Men der er stor mangel på kvalificeret arbejdskraft i den norske maritime industri, der i 2011 tegnede sig for 150 mia. norske kroner i værdiskabelse.

Erria: Flere udenlandske rederier på vej til Danmark 

Om manglen på hænder fremhæver konjunkturrapporten, at der forbindelse med de flytbare borerigge Nordsøen bliver behov for 4.500 ansatte i de kommende år, og 80 procent af rederierne slider hårdt i forsøget på et fat i tilstrækkelig teknisk personale.

Rederiforeningen advarer mod eksemplet Norge

"Trist udvikling i Norge og Sverige" 

Fredriksens Frontline siger helt farvel til Norge 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs