ShippingWatch

Fredriksens Frontline siger helt farvel til Norge

John Fredriksen gør nu alvor af sine trusler og flytter Frontlines hovedkontor fra Norge, hvor det ifølge skibsrederen ikke er muligt at drive en shippingvirksomhed, skriver Dagens Næringsliv.

"Det er meget trist, men vi har gjort absolut det bedste, vi kan."

Sådan lød udmeldingen fra shippingmilliardæren John Fredriksen til TV 2 Nyhederne i Norge onsdag aften om sin beslutning om at flytte tankrederiet Frontlines hovedkontor ud af Norge, skriver Dagens Næringsliv.

John Fredriksen realiserer dermed sine trusler om at rykke fra Norge, som ifølge ham ikke er gearet til shippingvirksomheder. Hovedårsagen er ifølge rederen mangel på arbejdskraft og rekruttering. Og i løbet af det kommende år og 2014 vil administrationen og Frontline Managements hovedkontor have taget afsked med oliestaten.

"Vi må jo konkurrere og har ikke noget valg. Mange i shippingbranchen er flyttet ud for at konkurrere. Der er ingen rekruttering her. Så det er helt naturligt, at det her sker," sagde Fredriksen til TV 2 ifølge Dagens Næringsliv.

Det er ikke det første Fredriksen-selskab, der forlader Norge. I efteråret meddelte Fredriksen, at offshorevirksomheden Seadrill også flytter hovedkvarteret fra Norge.

Frontline: Vi må bare håbe på bedre tider

Frontline vender tilbage til positiv drift

Seadrill flytter fra Norge 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs