ShippingWatch

Küehne: Singapore-rederi skal med i fusion med Hapag-Lloyd

Den største aktionær i tyske Hapag-Lloyd, Klaus-Michael Kühne, bejler til Singapores containerrederi NOL som deltager i en fusion med Hamburg Süd.

Den største aktionær i tyske Hapag-Lloyd, Klaus-Michael Kuehne, vil have et fjernøstligt containerrederi med ind i en fusion med Hamburg Süd, hvis den falder på plads. Den ekstra fusionspartner kan være Singapores NOL, skriver den tyske avis Die Welt.

Klaus-Michael Kühne, der har en aktiepost på 28 procent i Hapag-Lloyd, siger samtidig, at han uanset udfaldet af fusionsdrøftelserne vil presse på for en børsnotering  i løbet af 2-3 år.

Hapag-Lloyd og Hamburg Süd forhandler fusion 

Hamburg Süd’s ejer, August Oetker og familien, er angiveligt ikke indstillet på en bø'rsnotering og fortsat uenigheder mellem Kuehne og Oetker kan være det, der får de aktuelle fusionsforhandlingerne til at bryde samme.

"Den kan ske, men det jeg ønsker jeg ikke. Jeg er tilhænger af et partnerskab med Oetker, ikke en overtagelse af Oetker," siger Klaus-Michael Kühne til avisen.

Tysk fusion vil skabe verdens 4. største containerrederi 

En sammenlægning af Hapag-Lloyd og Hamburg Süd vil skabe verdens 4. største  containerrederi, og medddelelsen om, at Kuehne ønsker NOL med er noget overraskende. NOL var i 2008 interesseret i at overtage Hapag-Lloyd, inden markedsforholdene dykkede.

"Min drøm vil være endnu et rederi fra Fjernøsten sammen med Hapag-Lloyd og Hamburg Süd. Jeg tror, NOL passer fint," siger Klaus-Michael Kühne.

Kan en tysk storfusion åbne for mere? 

Hapag-Lloyd og Hamburg Süd satser på ny fælles ledelse 

SeaIntel: Svag konsolidering i containerindustrien 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs