Laveste vækst i Kina siden 1999 trods positive tal

Efter at have skrabet bunden i tredje kvartal af 2012 kom den kinesiske økonomi lidt op i omdrejninger i fjerde kvartal, hvor bruttonationalproduktet voksede med 7,9 pct. fra fjerde kvartal af 2011.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
AF RITZAU FINANS

Efter at have skrabet bunden i tredje kvartal af 2012 kom den kinesiske økonomi lidt op i omdrejninger i fjerde kvartal, hvor bruttonationalproduktet voksede med 7,9 pct. fra fjerde kvartal af 2011. Det var en tak bedre end ventet ifølge både Bloomberg og Reuters, der begge havde 7,8 pct. som konsensusestimat.

Mægler: Kina hjælper Capesize mod bedre tider 

Ser man på bruttonationalproduktet for hele 2012, landede væksten 7,8 pct. sammenlignet med året før, og også her var udfaldet lidt højere end ventet af økonomerne, idet markedskonsensus var på 7,7 pct.

Selvom væksttallene, der blev offentliggjort af det nationale statistikkontor, er høje set ud fra de udviklede økonomiers synspunkt, har man i Kina været vant til noget højere vækstrater. Ifølge Reuters er den kinesiske økonomi ikke vokset langsommere siden 1999, da væksten i fjerde kvartal var på 7,6 pct. år-til-dato.

Kinas appetit for olie vil vokse stærkt i 2013 

"Momentum var rimeligt stærkt i slutningen af året, men det er ikke rigtigt en forbløffende stærk vækst," siger Ken Peng, økonom i BNP Paribas i Baijing, til Reuters og fortsætter:

"I første halvår af dette år vil økonomien fortsætte med at være temmelig solid, men der er stadig udsigt til, at Kinas langsigtede væksttendens aftager."

RITZAU FINANS

Produktion i Kina rykker til det sydøstlige Asien 

Nordea: Gode nyheder fra amerikansk økonomi 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også