ShippingWatch

Kinas appetit for olie vil vokse stærkt i 2013

En række analytikere forventer en stærk vækst i Kinas olieefterspørgsel i løbet af 2013, uanset hvad den nye ledelse i landet agter at gennemføre af forslag for at stimulere landets økonomi.

Kinas olieefterspørgsel vil ifølge flere analytikere vokse stærkt i løbet af 2013 og mere end i det foregående år i kraft af en bedring i landets økonomi. Ifølge Barclays vil efterspørgslen vokse med fem procent i 2013 mod 3-4 procent i 2012, skriver Platts.

"Der er forbedringer i Kinas økonomi, men omfanget af fremgangen vil afhænge af de tiltag, regeringen agter at gennemføre for at stimulere økonomien," siger Sijin Cheng, analytiker i Barclays.

Det vil formentlig først ske i løbet af marts efter partikongressen, hvor den nye ledelse i Kina officielt tiltræder.

Stærk efterspørgsel i Kina løfter olie- og tankredere 

"Derfor tror jeg, at vi formentlig vil se en kraftig vækst i 2. halvår," siger Sijin Cheng, der mener, at uanset hvad, vil Kinas olieefterspørgsel blive markant i 2013.

Den kinesiske investeringsbank China International Capital Corp forventer ifølge nyhedsbrevet Platts en vækst i olieefterspørgslen på 4,7 procent i år, og banken vurderer, at økonomien i Kina vil vokse med 8,2 procent i år mod 7,7 procent i 2012.

I storbanken Credit Suisse forventer analytikere en efterspørgselsvækst på olie på hele 6,2 procent.

Kina offentliggør ikke data for efterspørgslen, så de fleste analytikere må selv regne sig frem til den forventede efterspørgsel på baggrund af data fra bl.a. raffinaderier, import m.m..

Analyse: Større optimisme i shippingbranchen 

BRIK-landenes opbremsning giver nye spilleregler 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs