Nordea: Gode nyheder fra amerikansk økonomi

Den del af økonomien, forbrugerne påvirker, er solid, mens vi stadig mangler at se virksomhederne begynder at investere igen, skriver Nordea torsdag. Banken er også tryg ved udviklingen i Kinas økonomi.

Den amerikanske centralbank aflagde onsdag økonomisk status for den amerikanske økonomi via den såkaldte Beige Book. Væksten er moderat, men det centrale i gårsdagens Beige Book var, at der var fremgang i alle centralbankens 12 distrikter. Huspriserne stiger, bilsalget stiger, og industriproduktionen stiger. Det er gode nyheder, skriver Nordea i en morgenrappoort torsdag.

På kort sigt kan forhandlingerne om gældsloft, budgetbesparelser samt en mere langsigtet plan for håndteringen af den amerikanske gæld dog stadig skabe bølgegang i markedet. Det, der står tilbage, er, at den del af økonomien, forbrugerne påvirker, er solid, mens vi stadig mangler at se virksomhederne begynder at investere igen, mener banken:

"Til trods for at de kinesiske aktier er faldet i løbet af natten som udtryk for en vis nervøsitet over morgendagens offentliggørelse af BNP, er flere analytikere i gang med at opjustere deres forventninger til kinesisk vækst i 2013. Vi er generelt ikke bekymret for Kina grundet to forhold. De kinesiske aktier er prisfastsat attraktivt i forhold de fleste andre større lande i Asien, og det ser stadig ud, som om udlandet køber aggressivt op i aktiemarkedet.

Kigger man på det kinesiske aktiemarked over en periode, er det ligeledes begyndt at vise en gunstig udvikling og har vendt den negative tendens fra de seneste år, skriver Nordea.

Maersk Line: USA bliver afgørende for 2013 

Verdensbanken nedjusterer global vækst i 2013 

Kina har potentiale til at vokse 8 pct. årligt fremover 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også