Mægler: Kina hjælper Capesize mod bedre tider

Kinesisk efterspørgsel på jernmalm vil stige de kommende år og have positiv betydning for Capesize-markedet, vurderer skibsmægler og investeringsbank RS Platou.

Det lysner i horisonten for Capesize-markedet, vurderer den Oslo-baserede skibsmægler og investeringsbank RS Platou.

"Vi mener, at Capesize-markedet vil nå bunden i 2013 og gradvist forbedre sig til midt-cyklus niveau i 2015," skriver analytiker Frode Mørkedal i en meddelelse og ser den kinesiske udvikling som et tegn på kinesiske spirende vækst, hvilket vil få indflydelse på markedet for Capesize-fartøjer.

I løbet af de sidste tre måneder er den kinesiske stålproduktion steget fra en nulvækst i sommer. Og fortsætter denne tendens vil kinesernes efterspørgsel på jernmalm øge behovet for at udvide den eksisterende flåde af tørlastskibe, der sejler med jernmalm, vurderer Platou.

Bare i år vil den kinesiske produktion sørge for arbejde til omkring 50 Capesize-skibe i 2013. Samme år estimerer man også, at 114 nye Capesize-skibe vil blive en del af den samlede flåde, hvorefter ordrerne falder i 2014 og 2015 til henholdsvis 45 og 6 nye fartøjer.

På den baggrund vurderer Platou, at der i 2014 og 2015 vil blive behov for yderligere kapacitet svarende til henholdsvis 41 og 81 nye Capesize-skibe.

Frontline 2012 investerer stort i nye capesize 

Capesize-rater slået ned på tre uger

Større risiko for bulk-overkapacitet i '13

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også