Redere: Toppirats karrierestop måske del af opblødning

At den berygtede piratleder "Big Mouth" vil indstille karrieren og har overtalt en række andre til det samme kan måske være udtryk for en generel disorganisering af somaliske pirater, mener Jan Fritz Hansen, vicedirektør i Danmarks Rederiforening.

Det er godt nyt og måske udtryk for en tendens, at den frygtede somaliske piratleder "Big Mouth" har tænkt sig at indstille karrieren og har overtalt en række kumpaner til det samme. Det siger Jan Fritz Hansen, vicedirektør i Danmarks Rederiforening, til ShippingWatch.

Berygtet leder af pirater i Somalia stopper karrieren 

"Det er forhåbentlig et led i mange bække små. Vi ser, at vi lidt har fået overtaget dernede i hvert fald til søs, hvor der bliver færre og færre kapringsforsøg, og der bliver færre og færre gidsler, selvom de desværre stadig har nogle," siger Jan Fritz Hansen, der også er formand for de europæiske rederes antipiratudvalg.

Big Mouth er i en FN-rapport blevet beskrevet som en af de mest berygtede og indflydelsesrige piratledere, og han har ifølge AFP været involveret i adskillige kapringer af skibe.

"Vi har hørt meldinger dernedefra om, at piraterne er lidt dårligere organiserede nu, end de tidligere har været. Vi har ikke fået det fuldstændig verificeret, det er bare noget, vi har fået at vide af eksperter, der følger pirateri. Så jeg håber virkelig, at det er udtryk for, at der sker en eller anden opblødning, men det er for tidligt at komme med en endelig konklusion om," siger Jan Fritz Hansen.

Han mener ikke, at Big Mouths karrierestop som sådan er afgørende for kampen mod pirater, men han ser det som skridt i den rigtige retning.

"Nogle siger også, at investorerne måske er begyndt at kigge på, om de får ordentlig afkast på deres investering og er begyndt at flytte pengene over i andre aktiviteter. Så på den måde svinger det meget godt med vores indtryk af den bevægelse, der er i gang."

 

Shipping, offshore, havne, leverandører og services. ShippingWatch dækker bredt - læs mere i vores gratis nyhedsbrev

 

Rederne: Pirater rykker ud i yderområder  

EU lancerer sikkerhedsprojekt i Guinea-golfen 

Shipcraft: Grusomme trængsler for gidsler og pårørende 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også