ShippingWatch

Kinesisk indkøb af stål booster shipping

Stålværker i Kina, der er verdens største producenter, køber lige nu stort ind af jernmalm på et tidspunkt, hvor priserne stiger, og der er konstateret en større aktivitet i industrien. Ny købsbølge er mulig, siger Morgan Stanley-analytiker.

Foto: Rederiforeningen

Stigende stålpriser og faldende lagre af jernmalm i Kina vil føre til stignende import og booste shipping, fastslår Morgan Stanley mandag ifølge Bloomberg Businessweek.

Stålværker i Kina, der er verdens største producenter, køber lige nu jernmalm på et tidspunkt, hvor priserne stiger og der er konstateret en  større aktivitet i industrien, siger Fotis Giannakoulis, analytiker hos Morgan Stanley i New York. Samtidig er lagrene af jernmalm i Kinas havne det laveste i de sidste to et halv år.

Nyt kinesisk tørlast-indeks på vej 

"Den voldsomme stigning ipriserne på jernmalm er drevet af aggressive køb fra stålværker i tilfælde af, at efterspørgslen forstærkes yderligere. En ny bølge af køb er sandsynlig," siger Fotis Giannakoulis.

Australsk havn i jernmalmhop 

DVB Bank: Tørlast på vej op de kommende år 

Bimco: Kina skal bruge mere jernmalm i 2013 

 

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs