ShippingWatch

NATO advarer mod at slække på piratberedskab

Selvom antallet af piratangreb er faldet, så er der stadig god grund til fortsat at have et højt beredskab på skibene, siger NATO og henviser til angrebet på Torm Kristina i weekenden.

NATO opfordrer nu skibsbranchen til fortsat at holde fokus på piratberedskabet og ikke sænke paraderne, selvom antallet af angreb er faldet og er på sit laveste siden 2008. Det skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Opfordringen kommer blandt andet på baggrund af weekendens angreb på Torm Kristina, siger Christian Canova, viceadmiral hos NATOs maritime hovedkvarter i Northwood.

Torm-skib forsøgt kapret ud for Oman 

"Weekendens angreb viser, at piraterne stadig er aktive og opererer på store afstande fra den somaliske kyst," siger han ifølge pressemeddelelsen og understreger, at NATO fortsat vil patruljere og forstyrre piraternes aktivitet.

Samtidig kommer han med en opfordring til handelsflåden om fortsat "at sikre, at skibene implementerer Best Managment Practices (BMP) og er parate til at afværge angreb fra pirater."

Mindst 171 besætningsmedlemmer holdes fortsat som gidsler af somaliske pirater og har i gennemsnit været fanget i 170 dage.

Rederne: Pirater rykker ud i yderområder 

Sikkerhedsfirmaer: Redere sparer ikke på sikkerhed

Torm-skib fik hjælp i piratområde

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs