NATO advarer mod at slække på piratberedskab

Selvom antallet af piratangreb er faldet, så er der stadig god grund til fortsat at have et højt beredskab på skibene, siger NATO og henviser til angrebet på Torm Kristina i weekenden.

NATO opfordrer nu skibsbranchen til fortsat at holde fokus på piratberedskabet og ikke sænke paraderne, selvom antallet af angreb er faldet og er på sit laveste siden 2008. Det skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Opfordringen kommer blandt andet på baggrund af weekendens angreb på Torm Kristina, siger Christian Canova, viceadmiral hos NATOs maritime hovedkvarter i Northwood.

Torm-skib forsøgt kapret ud for Oman 

"Weekendens angreb viser, at piraterne stadig er aktive og opererer på store afstande fra den somaliske kyst," siger han ifølge pressemeddelelsen og understreger, at NATO fortsat vil patruljere og forstyrre piraternes aktivitet.

Samtidig kommer han med en opfordring til handelsflåden om fortsat "at sikre, at skibene implementerer Best Managment Practices (BMP) og er parate til at afværge angreb fra pirater."

Mindst 171 besætningsmedlemmer holdes fortsat som gidsler af somaliske pirater og har i gennemsnit været fanget i 170 dage.

Rederne: Pirater rykker ud i yderområder 

Sikkerhedsfirmaer: Redere sparer ikke på sikkerhed

Torm-skib fik hjælp i piratområde

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også