Torm-skib fik hjælp i piratområde

Den danske fregat Iver Huitfeldt måtte lørdag undsætte Torm Kristina i Omanbugten. Inden den danske fregat nåede frem, var både et omansk og et pakistansk krigsskib kommet skibet til undsætning.
Foto: SOK
Foto: SOK
AF JACOB HOVE

Meget tyder på, at den danske fregat Iver Huitfeldt lørdag hjalp med at skræmme pirater væk fra det danske handelsskib Torm Kristina (foto), der befandt sig i Omanbugten.

SOK modtog lørdag omkring kl. 17 en alarm fra Torm Kristina, og chefen for Natos antipirateri operation, Operation Ocean Shield, valgte at indsætte Iver Huitfeldt, der var i havn ved Muskat.

Tegn på pirater

Inden den danske fregat nåede frem, var både et omansk og et pakistansk krigsskib kommet Torm Kristina til undsætning. Også en britisk helikopter havde overfløjet handelsskibet.

Militærchef advarer EU mod at slække piratkontrol 

Kort før midnat gik et hold fra Iver Huitfeldt om bord på Torm Kristina. Her fandt man tegn på, at det danske skib havde været under angreb, da wireafspærringer på rælingen var brudt. Desuden havde besætningen oplevet tegn på, at der var pirater om bord.

Det skriver SOK i en pressemeddelelse.

En vellykket aktion

Chefen for Iver Huitfeldt, kommandørkaptajn Kristian Haumann, glæder sig over den vellykkede aktion:

"Det er utroligt berigende, at det hele virker. Torm Kristina fulgte de anbefalinger, der er på området, det gav os og andre enheder tid til at komme på plads og gribe ind."

Også Lene Stampe Thomsen, der er Security Officer hos Torm, glæder sig over Iver Huitfeldts assistance:

"Vi er glade for, at situationen om bord på Torm Kristina er endt på bedste vis, og at besætningen er i god behold. I den forbindelse vil vi gerne udtrykke vores store taknemmelighed over for alle enhederne i området for deres samarbejde samt deres hurtige og professionelle indsats i denne situation. Vi vil også gerne sige et velfortjent "tak" til selve indsatsholdet, som gik om bord på Torm Kristina og handlede hurtigt og sikkert."

Skibsredernes appel: Glem ikke 150 gidsler i Somalia  

Militærchef: Kontrol med strandene kan stoppe piratangreb 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også