ShippingWatch

Torm-skib forsøgt kapret ud for Oman

Fregatten Iver Huitfeldt undsatte det danske skib Torm Kristina, efter at skibet blev forsøgt kapret af pirater ud for Oman lørdag. Pirater forsøgte at komme ind til besætningen.

Torm Kristina blev lørdag forfulgt af to piratfartøjer, hvorefter mandskabet udsendte et alarmsignal.

"Søværnets Operative Kommando, SOK, modtog en alarm fra Torm Kristina, og der blev gentagne gange forsøgt kontakt med skibet via rederiet og myndighederne, men der var ikke hul igennem. Derfor formodede vi, at skibet havde været udsat for et piratangreb, og Iver Huitfeldt blev beordret ud for at assistere Torm Kristina," fortæller presseofficer fra SOK, Jesper Rasmussen.

Fregatten Iver Huitfeldt var 90 sømil fra handelsskibet, og den blev tilkaldt af Natos admiral Antonio Natale. Tre timer senere var fregatten ved Torm Kristina, og piraterne havde taget flugten.

Ifølge chefen for fregatten, kommandørkaptajn Kristian Haumann, og Jesper Rasmussen var der tydelige tegn på, at skibet havde haft besøg af ubudne gæster.

Foto: SOK
Foto: SOK
 

"Det viste sig, at der ikke længere var pirater om bord, men der var tegn på, at de havde været der, da der blandt andet var klippet pigtråd over. Det er svært at sige, hvad der helt præcist er sket, men piraterne har forsøgt at komme ind til besætningen. Derudover er der ikke sket noget. Og de forsvandt hurtigt igen," siger Jesper Rasmussen.

Kort før midnat indsatte den danske fregat sit maritime indsatshold for at sikre, at der ikke var pirater om bord.

"Torm Kristina er sikker nu. Skibet er blevet kaldt "vessel safe". Det vil sige, at der ikke er pirater om bord, og Torm Kristina kan fortsætte sin rejse," fortæller presseofficeren.

Rederiet bag handelsskibet har efterfølgende udtrykt stor tilfredshed med håndteringen af situationen:

"Vi vil gerne udtrykke vores store taknemmelighed over for alle enhederne i området for deres samarbejde samt deres hurtige og professionelle indsats i denne situation," udtaler Lene Stampe Thomsen, Torm Security Officer.

RITZAU

Sikkerhedsekspert: Rederier sparer på sikkerhed 

Torm-skib fik hjælp i piratområde 

Danske skibe har ikke skudt mod pirater 

Flere skibe undgår Suezkanalen  

 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs