Torm øger tabsforventninger med 150 mio. USD

Torm opjusteres forventningerne om et underskud før skat på 500-530 mio. USD i 2012 ekskl. yderligere skibssalg samt eventuelle nedskrivninger som følge af værdiforringelser. Det oplyser rederiet i en fondsbørsmeddelelse.
AF RITZAU FINANS

Rederiet Torm har af en fondsrådsafgørelse fået bekræftet den planlagte regnskabsmæssige behandling af restruktureringen med selskabets banker og ejere af den indchartrede tonnage.

Efter at have taget de regnskabsmæssige konsekvenser af restruktureringen i betragtning, venter selskabet nu et underskud før skat på 500-530 mio. dollar, ekskl. yderligere skibssalg samt eventuelle nedskrivninger som følge af værdiforringelser.

Torm gennemfører restrukturering 

Dermed kan man opgøre de regnskabsmæssige konsekvenser af restruktureringen til 150 mio. USD., idet de tidligere forventninger om et tab før skat på 350-380 mio. dollar var eksklusive de regnskabsmæssige konsekvenser af restruktureringen.

Opgørelsen af de regnskabsmæssige konsekvenser af restruktureringen er en ren regnskabsmæssig justering og har ingen betydning for driften i Torm, siger chef for Investor Relations i Torm, Vice President Christian Søgaard, til ShippingWatch.  

Banker tegner Torm-aktier i stor stil 

Selskabet oplyser om følgende effekter for fjerde kvartal 2012:

- Kapitalforhøjelsen på 200 mio. dollar ved konvertering af gæld vil blive indregnet som en forøgelse af egenkapitalen.

- Nettotab på resultatopgørelsen på ca. 150 mio. dollar relateret i al væsentlighed til annullerede time charter aftaler (operationel leasing) og finansielt leasede time charter aftaler.

- Den bogførte egenkapital øges således med ca. 50 mio. dollar netto.

- Nettoeffekterne har ingen likviditetspåvirkning.

RITZAU FINANS

Finansielt presset Torm ramt af vanskelige markeder 

Torms flåde er vokset trods store besparelser 

Stormen Sandy løfter Torms rater markant  

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også