ShippingWatch

Stormen Sandy løfter Torms rater markant

Efter et ringe 3. kvartal i hele tankmarkedet, oplever Torm lige nu det bedste marked i to år på tværs af hele sin flåde, siger Torms CEO Jacob Meldgaard til ShippingWatch.

Foto: Mik Eskestad

Stormen Sandy, der hærgede den amerikanske østkyst, har løftet tankraterne til det højeste niveau i to år. Det kan ifølge Torms CEO Jacob Meldgaard være et signal om, at tankmarkedet også på sigt er i bedring, vurderer han over for ShippingWatch   

"Vi har ligesom resten af industrien haft et dårligt marked i 3. kvartal, og Torm har været i en situation, hvor vi ikke havde en endelig afklaring på rederiets finansielle situation. Men lige nu og her og på tværs af vores flåde, har vi det bedste marked i løbet af de sidste to år. Det skyldes primært effekten af stormen Sandy, som har betydet, at det normale supply af produkter fra raffinaderier simpelthen har været lukket ned, ligesom skibe er taget ud af de berørte havne. Derfor er spotmarkedet i den vestlige del lige nu bedre, end det har været igennem flere år," siger Jacob Meldgaard.

Også efterspørgslen efter nafta i Fjernøsten til lande som Kina, Taiwan, Sydkorea og Japan er ifølge Jacob Meldgaard "kontinuerligt" til stede:

Sejler længere distancer

"Det betyder, at vi både sejler med nafta fra Mellemøsten ud til Fjernøsten, men også fra kontinentet og Den Mexicanske Golf. Så vi sejler længere distancer, og det har sammen med Sandy løftet fået rateniveauet på tværs af vores flåde for såvel de store som mindre skibe. Det er selvfølgelig ikke ensbetydende med, at det fortsætter på samme med måde, men det er en god nyhed i forhold til balancen mellem udbud og efterspørgsel, som fortsat udvikler sig i positiv retning."

 

Ifølge Jacob Meldgaard er det bemærkelsesværdigt, at markedet har reageret markant på Sandy. I modsat fald ville det have bekræftet en strukturel overkapacitet i markedet.

"Når markedet er sensitivt overfor denne ændring i efterspørgselsmønstret, er det ikke et spørgsmål om strukturel over supply, men i stedet et spørgsmål om tid, før vi over tid får et ratemiljø, som kan løfte hele industrien," siger Jacob Meldgaard.   

Finansielt presset Torm ramt af vanskelige markeder 

Banker tegner Torm-aktier i stor stil 

Banker kan tvinge Torm til brandudsalg 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs