ShippingWatch

Torm gennemfører restrukturering

Torm gennemfører mandag den tekniske gennemførelse af restruktureringen af rederiets økonomiske fundament herunder aktiekapitalen.

Foto: S¯LBECK CHRISTIAN KLINDT

Torm gennemfører mandag den tekniske gennemførelse af restruktureringen af rederiets økonomiske fundament herunder aktiekapitalen.

"Vi er meget tilfredse med at kunne færdiggøre den tekniske gennemførelse af denne restrukturering, som sikrer Torm en forlængelse af Selskabets bankgæld, ny likviditet og betydelige besparelser fra den restrukturerede flåde af indchartrede skibe. Med den omfattende aftale vil Torm igen fokusere 100 pct. på driften og samarbejdet med kunderne og andre vigtige interessenter," siger bestyrelsesformand, N.E. Nielsen, ifølge en meddelelse.

Som en del af aftalen beholder de nuværende aktionærer som tidligere meddelt en ejerandel på 10 pct., mens visse banker får 72,8 pct., og ejerne af indchartret tonnage får 17,2 pct.

Der tilføres arbejdskapital på 100 mio. dollar indtil 30. september 2014, den eksisterende bankgæld på 1,8 mia. dollar er forlænget indtil december 2016, og der gives henstand på afdrag af gælden indtil september 2014.

Endvidere betales alene renter på den eksisterende gæld, hvis Torm har tilstrækkelig likviditet. Det gælder indtil 30. juni 2014 dog med mulighed for forlængelse indtil 30. september 2014.

Torm fastholder forventningerne til et tab før skat på USD 350-380 mio. for regnskabsåret 2012.

Der advares dog om, at hvis de vanskelige vilkår på tank- og tørlastmarkeder fortsætter i en længere periode, så vil selskabet bryde de nye vilkår i aftalen med bankerne i løbet af 2013.

"Hvis fragtraterne derimod i en årrække forbliver på de niveauer, der på det seneste er set i produkttank-markedet, så vil selskabet kunne opfylde sine nye finansielle covenants og fremover være i stand til at betale sine rente- og afdragsforpligtelser efterhånden som de forfalder," hedder det i meddelelsen.

RITZAU FINANS

Torm chartrer tørlastskib for første gang i et år 

Tilfældet Torm - ikke meget værdi tilbage 

Torm afskediger medarbejdere efter bankredning

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs