ShippingWatch

Finansielt presset Torm ramt af vanskelige markeder

Også i tredje kvartal var Torm presset af den finansielt vanskelige situation. Rederiet fik et underskud før skat på 78 mio USD mod et minus i samme periode sidste år på 70 mio USD.

Torm måtte konstatere endnu et stort underskud i tredje kvartal 2012, hvor rederiet fik et minus før skat på 78 mio. USD sammenlignet med et underskud på 70 mio. USD i samme periode i 2011. Det fremgår af Torms regnskab.

Torm skriver, at fragtraterne på produkttankmarkedet i tredje kvartal lå på et sæsonpræget lavt niveau. I Vesten var MR-fragtraterne negativt påvirket af planlagt vedligeholdelse på raffinaderier og begrænset transatlantisk arbitragehandel. I Østen var fragtraterne for LR2- og LR 1-skibene bl.a. understøttet af transporter af flybrændstof fra den Arabiske Golf til Brasilien samt af nafta-handlen generelt. Fragtraterne for LR1- og LR2-segmenterne blev også styrket af arbitragehandlen med destillater fra Mellemøsten til Vesten. Fragtraterne for MR-skibe i Østen var positivt påvirket af ubalancer i Asien/Stillehavsområdet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk og 22 andre rederier fik bøder af Sydkoreas konkurrencemyndighed, tank- og tørlastrederiet Norden vil stadig købe ”sorte” skibe, og Hafnia kan få svært ved at finansiere skibskøb fra konkurrent.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs