ShippingWatch

VNG overvejer færre investeringer i Nordsøen

Såfremt de nye skatteregler for olieselskaber i Nordsøen bliver en realitet, vil VNG Danmark, et datterselskab af gasimportør VNG Norge, revurdere sine planlagte investeringer.

Foto: Øyvind Hagen/Statoil

Regeringens plan om at ændre beskatningen for nye olieselskaber i Nordsøen har skabt store protester blandt selskaberne. Nu melder danske VNG Danmark sig til holdet af protestanter. For planerne vil ifølge gasimportøren, der er et datterselskab til VNG Norge, mindske investeringslysten fra udenlandske selskaber. Inklusiv fra dem selv.

"Hvis de foreslåede skatteregler bliver vedtaget, så vil VNG Danmark være nødt til at revurdere sine planlagte investeringer. Det vil især påvirke Solsort-fundet, der nu bevæger sig mod udvikling og produktion. De nye skatteregler vil sætte realiseringen i fare, og værdier samt arbejdspladser kan gå tabt," siger Lars Katteland, direktør i VNG Danmark Aps ifølge en pressemeddelelse.

Samtidig bliver selskabet også nødt til at revurdere sin beslutning om at søge nye licenser på den danske kontinentalsokkel i forbindelse med 7. licensrunde, fremgår det.

VNG Danmark er et datterselskab under VNG Norge, som igen hører under Leipzig-baserede VNG - Verbundnetz Gas Aktiengesellschaft, som er Tysklands tredje største gasimportør.

VNG Norge har ansvaret for koncernens produktion af olie og gas og har 33 licenser i Norge, samt to på den danske sokkel via VNG Danmark.

Avis: Oliemilliarder bliver svære at finde i Nordsøen

Holger K: Mærsk-aftale kan ikke genforhandles 

Olie Gas Danmark: 16 mia. kr på spil i Nordsøen 

 

Mere fra ShippingWatch

Esvagt byder sig til i Taiwan

Det danske rederi har udset sig en mulig lokal partner i Taiwan, hvor selskabet gør sig store forventninger til havvindmarkedet. Lykkes Esvagts planer, kan selskabet være klar til at servicere havvindparker i Fjernøsten om få år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs