ShippingWatch

Oppositionen: Planer for Nordsøen er helt forkerte

Konservative og Venstre advarer regeringen mod at lave en smal aftale om Nordsøen med Enhedslisten. Regeringens prioritering og planer i forhold til Nordsøen er helt forkerte, mener partierne ifølge Børsen.

Det er et brud på dansk energipolitik og ikke mindst skadeligt for olieselskabernes investeringslyst i dansk farvand, såfremt regeringen vælger at indgå et smalt forlig om Nordsøen med Enhedslisten. Det siger Konservatives finans- og energiordfører Mike Legarth til Børsen.

"Regeringens planer for Nordsøen er helt forkerte, og det er den helt forkerte medicin i forhold til at skaffe flere arbejdspladser, og jeg vil gerne advare regeringen mod at indgå et smalt forlig uden de borgerlige partier," siger han.

Det bakker Venstres energiordfører Lars Christian Lilleholm op om:

"Jeg vil gerne advare regeringen mod at indgå en så omfattende energiaftale med venstrefløjen alene," siger han til Børsen.

Ifølge finansordfører Jonas Dahl hos SF håber regeringen dog på en så bred aftale som muligt, men har endnu ikke lagt sig fast på noget, understreger han. Historisk har der været tradition for brede energiforlig om olien i Nordsøen. Aftaler med lange udsigter. Og det kan man ikke ændre på nu, mener Venstres Lars Christian Lilleholm:

"Regeringen er i gang med at bryde en 30-årig tradition om brede energiforlig, og det øger risikoen for, at aktørerne ikke kender rammevilkårene for fremtiden," siger han til Børsen.

Hvis Venstre og Konservative går med til at skærpe beskatningen for de nye olieselskaber i Nordsøen, skal de være velkomne i en aftale, siger Frank Aaen, finanspolitisk ordfører i Enhedslisten, til Børsen:

"Men hvis de er imod det, og det har jeg forstået, at Venstre er, så bliver det svært."

Avis: Oliemilliarder bliver svære at finde i Nordsøen

Holger K: Mærsk-aftale kan ikke genforhandles

Olie Gas Danmark: 16 mia. kr på spil i Nordsøen 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs