ShippingWatch

Olie Gas Danmark: 16 mia. kr på spil i Nordsøen

Milliarder og tusindvis af arbejdspladser er på spil, hvis regeringen vælger at ændre skattefradraget for olieselskaberne uden for Dansk Undergrunds Consortium (DUC), som det forlyder. Det siger Martin Næsby, direktør for organisationen Olie Gas Danmark, til ShippingWatch.

Det vil koste samfundet dyrt, hvis regeringen ændrer skatteaftalen for olieselskaber, der ikke er med i Dansk Undergrunds Consortim, hvilket flere medier har berettet om. Det siger Martin Næsby, direktør for brancheorganisationen Olie Gas Danmark, til ShippingWatch.

Det er helt konkret muligheden for at trække investeringer fra, der er det ømme spørgsmål.

"Hvis man forringer vilkårene for at investere, vil der ikke blive investeret i samme grad. Hvis ikke der bliver investeret så meget, så vil aktiviteten falde. Dermed vil antallet af arbejdspladser falde - og statens provenu af olieproduktionen vil blive mindre, " siger han.

3000 job på spil

Ifølge organisationen har medlemmerne som Dong Energy, amerikanske Hess og Bayrngas de kommende år planlagt at investere 16 mia. kr. i olieproduktion i Nordsøen. Investeringer som sandsynligvis vil blive væsentlig mindre, såfremt investeringsfradraget bliver nedsat, vurderer Olie Gas Danmark.

"Beregningerne viser, at de investeringer vil give staten et skatteprovenu på 10 milliarder kroner og skabe 3000 nye arbejdspladser årligt. Det er det, der er på spil," siger Martin Næsby.

I morgen fremlægger regeringen sit Nordsøeftersyn, og det er her, at man ifølge flere medier også vil præsentere det nye forslag. DUC-selskaberne, som består af Maersk Oil, Chevron og Shell har siden 2003 afleveret 60 pct. til statskassen, mens de andre olieselskaber har kunnet udvinde olie til en skat på under 30 pct. Den forskel skal nu ændres, erfarede DR forleden.

En ændring, som Olie Gas Danmark opfordrer regeringen til at genoverveje.

"Hvis man vil skabe vækst og arbejdspladser, skal man ikke forringe investeringsvilkårene," siger Martin Næsby.

Er det ikke okay, at olieselskaberne skal bidrage mere til statskassen set i forhold til den økonomiske situation?

"Jo. Men det bedste er, at vi bidrager med vækst og arbejdspladser til det danske samfund," lyder det.

Bjarne Corydon: Vi finder en løsning for Dong

Medie: Dong skal betale dyrt i Nordsøen

Dong Energy: Ikke tilfreds med 2012 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs