ShippingWatch

Bjarne Corydon: Vi finder en løsning for Dong

Trods endnu et milliard-underskud vil regeringen give flere penge til Dong.

Dong har en gæld på 33,5 mia. kr. Og regnskabet for 2012 viste et underskud på 4,0 mia. kr - lidt mere end én mia. kr. værre end forrige år. Og energiselskabet mangler akut seks-otte mia. kr. Men Dong kan ånde lettet op.

For regeringen står klar til finde en løsning på at udvide ejerkapitalen med »mindst« seks-otte mia. kr.,« oplyser finansminister Bjarne Corydon (S).

Omfattende handlingsplan

Ministeren har tillid til den »omfattende handlingsplan,« der blandt andet skal reducere omkostningerne, mens man samtidig vil investere i »havvindmøller, efterforskning og produktion af olie og naturgas.«

»Jeg er glad for, at en bred kreds af partier i Folketinget bakker op om at udvide aktiekapital i Dong Energy med mindst 6-8 mia. kr., så vi sikrer, at Dong Energy også fremover kan udvikle sig,« skriver Corydon i en pressemeddelelse onsdag morgen.

Uventet negativ udvikling

Ministeren tilskriver en del af underskuddet en »uventet negativ udvikling på de europæiske gasmarkeder«.

»Hvis DONG Energy ikke tilføres kapital, vil det betyde, at selskabet vil skulle droppe perspektivrige projekter og miste unikke kompetencer, som selskabet har opbygget gennem en længere årrække,« siger ministeren.

Staten ejer omkring 80 pct. af aktierne i Dong Energy, men det er endnu uklart i hvilken grad den kommende kapitaludvidelse skal ske med hjælp fra staten eller nye og eksisterende aktionærer.

Dong Energy: Ikke tilfreds med 2012

Medie: Dong skal betale dyrt i Nordsøen

Konsulenthus: Store udfordringer for Dongs havmøller 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs