ShippingWatch

Avis: Oliemilliarder bliver svære at finde i Nordsøen

Det bliver kompliceret for olieselskaberne at bidrage med de 28 mia. kr. ekstra, som de blev pålagt at bidrage med i sidste uge for blandt andet at dække udgifterne til ny og hurtigere offentlig transport. Det skriver Dagbladet Børsen.

Olieselskaberne er ikke begejstrede for at skulle finansiere den nye trafikordning i Danmark ved at betale ekstra skatter i milliardklassen.

"Vi kan simpelthen ikke se, hvordan man kan skaffe 28 mia. kr. ved at gøre det dyrere at søge efter olie," siger Martin Peter Næsby, adm. direktør i Olie Gas Danmark til Børsen.

Klima- og energiminister Martin Lidegaard er indforstået med, at olieselskaberne kan være vrangvillige over for at skulle bidrage med de store summer og ikke ville foretage nye investeringer.

"Det er muligt, og det er en delikat balance. Men hvis vi skulle have fortsat med det nuværende meget høje fradrag, ville staten ende med at tabe penge på det," siger han til Børsen.

Tyske Bayerngas er en af de virksomheder, der måske ikke vil blive i Danmark, når de nye skatteregler træder i kraft, skriver Børsen.

Holger K: Mærsk-aftale kan ikke genforhandles

Olie Gas Danmark: 16 mia. kr på spil i Nordsøen

Lange udsigter for et Nordsø forskningscenter  

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs