ShippingWatch

Britisk krav om skærpet kontrol med Arktis

Den britiske regering opfordrer som observatørland for Arktisk Råd til strammere global regulering af marine-biodiversitet i Arktis og en forbedret indsats for at forhindre oliespild i regionen.

Storbritannien er ikke med i Arktisk Råd, men er observatører til de otte medlemmers beslutninger som et af seks observatørlande. Og i observatørlandet er bølgerne gået højt i en diskussion af, om man totalt bør forbyde olie- og gasboringer i Arktis. Så vidt vil den britiske regering dog ikke gå, men melder i dag ud, at man vil arbejde for en øget regulering på tværs af landene, der skal sikre marine-biodiversitet i Arktis og forhindre oliespildsulykker. Det skriver Reuters.

Shell-rig gået på grund i Alaska 

Arktis gemmer på store naturressourcer, og det skønnes, at 30 pct. af verdens uopdagede gasdepoter ligger i Arktis, mens det for olie er 13 pct. Ressourcerne er sværere tilgængelige end i mange andre regioner, og det er den besværlige udvindingsproces, der har fået NGO'ere og altså også britiske parlamentsmedlemmer til at være stærkt bekymrede for potentielle naturkatastrofer ved olie- eller gasudslip. På den baggrund anbefaler det britiske parlament nu de skærpede regler:

"Disse mål - kombineret med effektiv og ambitiøs global handling for at reducere globale drivhusgasudledninger - vil sandsynligvis være mere effektive måder at beskytte det arktiske miljø, end at presse på for et komplet stop for al boring i den arktiske region," udtaler den britiske regering i en rapport.

Ifølge Reuters vil den britiske regering senere på året komme med et oplæg til et rammeforslag for råstofudvinding, fiskeri og shipping i Arktis senere på året.

"Vi er meget opmærksomme på de potentielle miljømæssige konsekvenser af et olieudslip i Arktis og anerkender risiciene ved boringer efter kulbrinter. Vi støtter derfor fuldstændigt brugen af de højeste miljø- og borestandarder i Arktis," udtaler en britisk regeringstalsmand til Reuters.

Norge i historisk olieaftale med Island

ICS indskærper behov for arktiske regler

Stor interesse for olie øst for Grønland 

Mere fra ShippingWatch

Esvagt byder sig til i Taiwan

Det danske rederi har udset sig en mulig lokal partner i Taiwan, hvor selskabet gør sig store forventninger til havvindmarkedet. Lykkes Esvagts planer, kan selskabet være klar til at servicere havvindparker i Fjernøsten om få år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs