ShippingWatch

Britisk krav om skærpet kontrol med Arktis

Den britiske regering opfordrer som observatørland for Arktisk Råd til strammere global regulering af marine-biodiversitet i Arktis og en forbedret indsats for at forhindre oliespild i regionen.

Storbritannien er ikke med i Arktisk Råd, men er observatører til de otte medlemmers beslutninger som et af seks observatørlande. Og i observatørlandet er bølgerne gået højt i en diskussion af, om man totalt bør forbyde olie- og gasboringer i Arktis. Så vidt vil den britiske regering dog ikke gå, men melder i dag ud, at man vil arbejde for en øget regulering på tværs af landene, der skal sikre marine-biodiversitet i Arktis og forhindre oliespildsulykker. Det skriver Reuters.

Shell-rig gået på grund i Alaska 

Arktis gemmer på store naturressourcer, og det skønnes, at 30 pct. af verdens uopdagede gasdepoter ligger i Arktis, mens det for olie er 13 pct. Ressourcerne er sværere tilgængelige end i mange andre regioner, og det er den besværlige udvindingsproces, der har fået NGO'ere og altså også britiske parlamentsmedlemmer til at være stærkt bekymrede for potentielle naturkatastrofer ved olie- eller gasudslip. På den baggrund anbefaler det britiske parlament nu de skærpede regler:

"Disse mål - kombineret med effektiv og ambitiøs global handling for at reducere globale drivhusgasudledninger - vil sandsynligvis være mere effektive måder at beskytte det arktiske miljø, end at presse på for et komplet stop for al boring i den arktiske region," udtaler den britiske regering i en rapport.

Ifølge Reuters vil den britiske regering senere på året komme med et oplæg til et rammeforslag for råstofudvinding, fiskeri og shipping i Arktis senere på året.

"Vi er meget opmærksomme på de potentielle miljømæssige konsekvenser af et olieudslip i Arktis og anerkender risiciene ved boringer efter kulbrinter. Vi støtter derfor fuldstændigt brugen af de højeste miljø- og borestandarder i Arktis," udtaler en britisk regeringstalsmand til Reuters.

Norge i historisk olieaftale med Island

ICS indskærper behov for arktiske regler

Stor interesse for olie øst for Grønland 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs