Stor interesse for olie øst for Grønland

Der er stor interesse for at udvinde olie i havet ud for Østgrønland, viser den første indledende udbudsrunde for området.
Foto: Christian Florian / DMI
Foto: Christian Florian / DMI

Råstofdirektoratet i Nuuk har ved fristens udløb den 15. december modtaget 11 ansøgninger om tilladelse til efterforskning og udnyttelse af olie og gas i Grønlandshavet, oplyser Grønlands selvstyreregering, Naalakkersuisut, i en pressemeddelelse.

De mange ansøgninger betyder, at der nu er konkurrence om flere af de udbudte licensblokke. Der forestår nu et omfattende vurderings- og forhandlingsforløb, inden de bedste ansøgninger udvælges.

"Resultatet af udbudsrunden er en vigtig milepæl i opnåelse af en langsigtet og bæredygtig samfundsøkonomi i Grønland," siger Ove Karl Bertelsen, medlem af Naalakkersuisut.

Udbudsområdet i Grønlandshavet omfatter et havområde på 50.000 kvadratkilometer. De i alt 19 blokke, der udbydes, varierer i størrelse fra 1752 til 3306 kvadratkilometer.

Udbuddet er delt op i to runder. Den første gælder den såkaldte Kanumas-gruppe, der består af Statoil-Hydro, BP, ExxonMobil, Chevron, Japan Oil, Gas and Minerals National Corporation - samt det statslige olieselskab Nunaoil.

Den anden runde er en åben runde, hvor alle selskaber har lov til at ansøge. Der gælder samme vilkår for de to blokke.

RITZAU FINANS

 

Flere lande går sammen i ny nordatlantisk klynge 

Rambøll: Grønlandsk råstof-udspil kan øge forretningen

ABB: Olieefterforskning ved Arktis er ekstremt krævende 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også