ShippingWatch

Flere lande går sammen i ny nordatlantisk klynge

Ny alliance med navnet North Atlantic Ocean Cluster Alliance er blevet stiftet af  Norge, Island, Grønland, Færøerne og Danmark. Også Canada/New Foundland er med i samarbejdet.

Nordatlantiske maritime klynger går sammen i stiftelsen af en maritim/marine klyngealliance. De nordatlantiske lande Norge, Island, Grønland, Færøerne og Danmark har i dagene 19.-20. november været samlet i København med det formål at stifte en nordatlantisk maritim/marine klyngealliance. Det skriver parterne i en pressemeddelelse.

Alliancen, der har fået navnet North Atlantic Ocean Cluster Alliance (NAOCA), er dermed nu en realitet, og udover de nævnte lande indgår yderligere Canada/New Foundland, også som en del af NAOCA.

Aftalen, der blev underskrevet ved mødet i København tirsdag den 20.november, skal bl.a. skabe opmærksomhed og fremme det nordatlantiske samarbejde, herunder forretningsudvikling indenfor de maritime sektorer, hedder det i meddelelsen.

Aftalen indebærer bl.a. vidensdeling og udveksling af best practice, fælles Nordatlantiske udviklingsprojekter og initiativer såvel som netværkskontakter, herunder også bedre muligheder for at skabe innovation, vækst og udvikling i de nationale maritime medlemsvirksomheder.

Den nye klyngealliance har på nuværende tidspunkt identificeret områder, hvor medlemmerne af klyngen kan samarbejde f.eks. ved udviklingsprojekter i områder som: Grøn maritim/marine teknologi, kompetence, træning og uddannelse, olie og gas, teknologisk fiskeri og fiskeriudstyr, Aqua-kultur, transport og logistik i Nordatlanten, lokale klyngers udvikling, service indenfor krydstogt industri m.

Nordjysk klynge jagter det brasilianske marked 

Ny maritim klynge vil etablere 75 uddannelsespladser 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs