ShippingWatch

Shell-rig gået på grund i Alaska

Den Shell-ejede olierig Kulluk er gået på grund i Alaska, efter den rev sig løs fra en slæbebåd 31. december under en storm. Der er ikke tegn på, at riggen lækker dieselolie eller borekemikalier.

Nytårsaften rev den flydende olieborerig Kulluk sig fra fra en slæbebåd og stødte på grund ved kysten til øen Sitkalidak, der er omkring 97 kilometer sydvest for byen Kodiak. Riggen, der ejes af Shell men drives af Noble Corp har ikke vist tegn på, at der er sket en lækage af hverken borekemikalier eller dieselolie. Det skriver Bloomberg.

Den amerikanske kystvagt er nu i gang med sammen med Shell at vurdere skaderne til riggen og det videre arbejde, men hårde vinde besværliggør arbejdet. Der har været bjærgningseksperter ombord på riggen med henblik på en bjærgning foretaget af Smit Salvage.

Riggen indeholder omkring 526 kubikmeter ultralavsvovlsdiesel (139.000 gallons) og 45 kubikmeter (12.000 gallons) kombineret smøreolie og hydraulisk væske.

Miljøgrupper har tidligere kritiseret Shell for sit arbejde i Arktis, og efter grundstødningen har blandt andre The Wilderness Society været ude med ny kritik af selskabet.

Shell bag ny ordre i Korea 

Nordsø-olieproduktionen faldt i november 

Aker Solutions får global rammeaftale med Shell 

Erstatningskrav øger BP's store olieregning 

Mere fra ShippingWatch

Maersk dropper blockchain-platformen Tradelens

Der kommer ikke til at blive videreudviklet på den digitale platform Tradelens, som Maersk har stiftet. Platformen lukker ved udgangen af første kvartal 2023 på grund af manglende opbakning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs