Norge i historisk olieaftale med Island

For første gang engagerer den norske stat sig direkte i udenlandsk olie- og gasefterforskning. Landets statslige olieselskab Petoro underskriver den 4. januar 2013 en aftale om olie- og gasefterforskning ved Jan Mayen.

For første gang engagerer den norske stat sig direkte i udenlandsk olie- og gasefterforskning. Det vil ske på Islands sokkel ved Jan Mayen. Olieselskabet Petoro AS vil 4. januar underskrive en aftale med islandske myndigheder om deltagelse i den anden koncessionsrunde på Island. Petoro skal drive sin virksomhed på norsk sokkel, men en særlig aftaloe fra 1981 giver Norge adgang til at deltage også i Island, skriver avisen Dagens Næringsliv.

ICS indskærper behov for arktiske regler 

"Arktis har måske de største oliereserver i verden. Samtidig er området totalt set mindre udforsket end andre provinser i verden, og usikkerheden er dermed stor," siger kommunikationsdirektør Sveinung Sletten i Petoro.

Petoro er det statlige aktieselskab, som forvalter den norske stats ejerandele i olie- og gasvirksomheden SDØE. Petoros ejerandele omfatter en tredjedel af Norges olie- og gasreserver, ca. 35 felter i produktion, halvdelen af transportsystemet for gas og tæt ved 140 udvindingstilladelser, licenser, på norsk sokkel. Petoros formelle rolle er at være rettighedshaver på vegne af staten.

 

Stor interesse for olie øst for Grønland 

Danmark og Canada indgår grænseaftale - men uden Hans Ø  

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også