ShippingWatch

"En krise-knuser tilpasser sig markedsforholdene"

ShippingWatch har i forbindelse med temaet om krise-knuserne i den danske maritime industri spurgt lektor og Ph.D ved CBS, Henrik Sornn-Friese, hvad han mener kendetegner en krise-knuser. Læs hans svar nedenfor.

Man kan lidt banalt sige, at en ”kriseknuser” er en veldreven virksomhed, og dem har vi heldigvis mange af inden for skibsfarten. Det er ikke det samme som at sige, at alle virksomheder, der bukker under for en krise, nødvendigvis er dårligt drevne virksomheder, idet mange forhold – hvoraf flere kan være uden for en virksomheds kontrol – kan spille ind. Men generelt er det sådan, at en omfattende økonomisk krise har den virkning, at der bliver ryddet ud i et erhverv, og at det overordnet set er de sunde virksomheder, der står tilbage efter krisens ophør.

Den virksomhed, der klarer sig igennem en krise med muligheden for at komme styrket ud på den anden side, er fleksibel og kan tilpasse sit produktionsapparat til skiftende markedsforhold. En kriseknuser har desuden en sund finansiel eksponering med et fornuftigt forhold mellem gæld og egenkapital.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

I alt 12 skibe er sejlet fra Ukraine lastet med korn

I alt er 12 tørlastskibe lastet med Ukrainsk korn til eksport sejlet fra det krigshærgede land siden mandag sidste uge, hvor det første skib efter en aftale mellem Rusland og Ukraine fik lov til at forlade havnen i Odesa.

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs