Kim Fejfer: Dårlig infrastruktur bremser vækst

Manglende infrastruktur indenfor kommunikation og transport er en af flere barrierer indenfor forsyningskæder, der fungerer som forhindringer for at sætte farten op i økonomisk vækst. Det siger adm. direktør i APM Terminals, Kim Fejfer.

Alvorlige mangler indenfor for kommunikation og transport er en af flere barrierer i forsyningskæder, der forhindrer, at der kan sættes mere fart på den globale økonomiske vækst, siger adm. direktør i APM Terminals, Kim Fejfer, ved World Economic Forum i Davos. Det siger han på baggrund af rapporten Enabling Trade: Valuing Growth Opportunities, der blev præsenteret i Davos.

"Denne rapport gør det klart, at investeringer i transport-infrastruktur kan have en meget positiv og umiddelbar virkning på handelsvækst og  økonomisk og social udvikling, specielt i vækstmarkedsområder," siger Kim Fejfer.

Rapporten peger på en række barrierer indenfor forsyningskæder. Det strækker sig fra ringe fysisk og teknisk infrastruktur til grænsekontroller, toldpapirer, manglende koordinering mellem nationale myndigheder og regler, der forfordeler lokale produkter i forhold til importerede.

World Economic Forum vurderer, at global handel kunne stige med omkring 1,6 trillioner dollar eller omkring 15 pct., mens det globale bruttonationalprodukt kunne stige fem pct. eller ca. 2,6 trillioner dollar, hvis alle lande forbedrede to forsyningskædeproblemer bare halvvejs mod den globale bedste praksis.

"Det er en rimeligt ligetil proces at adressere infrastrukturkrav til at facilitere global markedsadgang, når man kan skabe stærke lokale partnerskaber. Vi deler en fælles interesse i at skabe moderne havne og transportfaciliteter på land, så lokalsamfund kan få gavn af handelsdreven udvikling," siger Kim Fejfer.

Mærsk slipper for spionagesag 

Storbank udfordrer Mærsk i Virginia 

Nyhedsbrev: APM Terminals favorit til opkøb i indisk havn 

APM Terminals vil bygge mega-havn i Nigeria 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også