ShippingWatch

Nyhedsbrev: APM Terminals favorit til opkøb i indisk havn

Divisionen APM Terminals er på rygtebasis favorit til at opkøbe en betydelig ejerandel i en indisk havn med henblik på at udvikle containerfaciliteterne, skriver Aktiefokus.

Divisionen APM Terminals er på rygtebasis favorit til at opkøbe en betydelig ejerandel i en indisk havn med henblik på at udvikle containerfaciliteterne. Dermed vil den danske havneterminaloperatør stå rigtig stærkt på det indiske marked, idet man allerede sidder på omtrent 25 pct. af terminalmarkedet med sine aktiviteter i det vestlige Indien.

Der er tale om Dhamra Port, hvor selskaberne bag er Larsen & Toubro og Tata Group, som begge ønsker helt eller delvist at sælge ud af sin ejerandel i den indiske havn. Anonyme kilder hos APM Terminals udtalte til indiske medier, at selskabet tidligere har været i dialog med Dhamra Port om at opbygge containerterminaler i havnen, men at disse projekter ikke kunne materialiseres, da havnen på det tidspunkt ikke havde den helt nødvendige jernbane- og vejinfrastruktur.

Dhamra Port er strategisk placeret så mange af de store industrier har deres operationer i området. Vedanta Group og JSW bruger i øjeblikket havnefaciliteterne i Vishakhapatnam i stedet for Dhamra Port, og APM Terminals ser et enormt potentiale i Dhamra Port til at fremstå som en af de største containerhavne på den indiske østkyst.

AKTIEFOKUS

 

APM Terminals-chef: Årlig containervækst på 5-6 procent

Indisk bureaukrati bremser APM Terminals

APM Terminals strandet i indisk lovkaos  

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Efter ti års resultattørke er der igen sorte tal hos Lauritzen. Politiske spændinger i Ukraine mellem Vesten og Rusland øger frygten for nye cyberangreb a la det, der kostede Maersk to mia. kr. Et nyt forslag til EU's udspil om CO2-kvoter til shipping kan føre til endnu en milliard-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs