ShippingWatch

APM Terminals vil bygge mega-havn i Nigeria

APM Terminals og selskabets partnere har tirsdag offentliggjort planer om et nyt mega-havneprojekt i Badagry i staten Lagos i Nigeria. Hvis forslaget godkendes fuldt ud, vil det blive en af de største havne i Afrika ifølge APM Terminals.

Foto: APM Terminals

En mega-havn med syv kilometer kaj og 1.000 hektarer havneanlæg med faciliteter til container, bulk, flydende bulk, roro og generel last i frihandelszonen ved Badagry i Nigerias stat Lagos. Det er, hvad APM Terminals har foreslået til myndighederne i området. Hvis det godkendes, vil havnen blive blandt de største i Afrika.

"Vi arbejder aktivt med statslige og føderale myndigheder i tilladelsesprocessen. De nigerianske havneymdigheder, staten Lagos og den nigerianske føderale regering har været støttende og positive," siger Peder Søndergaard, der er regional CEO i APM Terminals for Afrika og Mellemøsten.

Åbner i 2016

Den første fase af projektet skal i følge planen åbne i 2016. Frihandelszonen vil ifølge planen indeholde et kraftværk, olieraffinaderi, industripark samt lagerområde og containerdepot inde i landet.

Den nigerianske minister for transport, Idris Umar, har tidligere på året peget på det foreslåede havneprojekt i Badagry som et eksempel på partnerskabsudviklingen mellem offentlige og private organisationer, der vil være med til at dæmme op for overbelastning i landet og etablere Nigeria som et maritimt handelscenter for Vest- og Centralafrika.

"Industri-analytikere har forudset, at nigerianske containervolumener, der sammenlagt var på 1,4 mio. teu i 2011, vil overgå den nuværende havnekapacitet i 2017. Lige nu kommer omkring 85 pct. af Nigerias last bortset fra olie gennem Lagos Havn. Over de næste tre årtier forventes den årlige nigerianske containertraffik at stige til 10 mio. teu," skriver APM Terminals i meddelelsen.

APM Terminals-chef: Årlig containervækst på 5-6 procent

APM Terminals skuffede en anelse 

Privatisering af Østafrikas hotte havne under opsejling 

Mærsk sætter farten op i afrikanske havne 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs