Mærsk slipper for spionagesag

De amerikanske myndigheder har droppet sagen mod A.P. Møller-Mærsk, der var anklaget for spionage af fagforeningen i APM Terminals i Los Angeles, skriver 3F.
Foto: Maersk Line
Foto: Maersk Line

A.P. Møller Mærsks amerikanske havneselskab, APM Terminals, kan ånde lettet op. De amerikanske myndigheder har nemlig droppet at rejse en sag, hvor selskabet var anklaget for at aflytte tillidsfolks telefoner og udspionere fagforeningen i havneterminalen i Los Angeles, skriver 3F.

"Anklagerne blev droppet af regeringens advokater, der ikke havde modtaget tilstrækkelig information fra fagforeningens side til at kunne rejse sagen," siger Nancy Cleeland fra klageinstansen National Labor Relations Board til 3F.

Sagen tog sin begyndelse, da fagforbundet ILWU (International Longshore and Warehouse Union) i november sidste år anklagede chefer i Mærsk for at have spioneret forud for overenskomstforhandlinger på havnen.

APM Terminals har under hele forløbet afvist anklagerne, men sendte en ansat på orlov og satte en undersøgelse af sagen i gang.

"Undersøgelsen er nu blevet afsluttet, og firmaet er ved at udarbejde et svar til vores arbejdsstyrke," siger John Ochs, chef i APM Terminals i USA.

Han vil ifølge 3F ikke udtale sig om undersøgelsens resultater.
 

Maersk Line: Vi anløber 13 af 14 strejkehavne

Risiko for storstrejke i USA blusset op igen

Lurende østkyststrejke rammer kun containerfragt 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også