ShippingWatch

Mærsk slipper for spionagesag

De amerikanske myndigheder har droppet sagen mod A.P. Møller-Mærsk, der var anklaget for spionage af fagforeningen i APM Terminals i Los Angeles, skriver 3F.

Foto: Maersk Line

A.P. Møller Mærsks amerikanske havneselskab, APM Terminals, kan ånde lettet op. De amerikanske myndigheder har nemlig droppet at rejse en sag, hvor selskabet var anklaget for at aflytte tillidsfolks telefoner og udspionere fagforeningen i havneterminalen i Los Angeles, skriver 3F.

"Anklagerne blev droppet af regeringens advokater, der ikke havde modtaget tilstrækkelig information fra fagforeningens side til at kunne rejse sagen," siger Nancy Cleeland fra klageinstansen National Labor Relations Board til 3F.

Sagen tog sin begyndelse, da fagforbundet ILWU (International Longshore and Warehouse Union) i november sidste år anklagede chefer i Mærsk for at have spioneret forud for overenskomstforhandlinger på havnen.

APM Terminals har under hele forløbet afvist anklagerne, men sendte en ansat på orlov og satte en undersøgelse af sagen i gang.

"Undersøgelsen er nu blevet afsluttet, og firmaet er ved at udarbejde et svar til vores arbejdsstyrke," siger John Ochs, chef i APM Terminals i USA.

Han vil ifølge 3F ikke udtale sig om undersøgelsens resultater.
 

Maersk Line: Vi anløber 13 af 14 strejkehavne

Risiko for storstrejke i USA blusset op igen

Lurende østkyststrejke rammer kun containerfragt 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Efter ti års resultattørke er der igen sorte tal hos Lauritzen. Politiske spændinger i Ukraine mellem Vesten og Rusland øger frygten for nye cyberangreb a la det, der kostede Maersk to mia. kr. Et nyt forslag til EU's udspil om CO2-kvoter til shipping kan føre til endnu en milliard-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs