ShippingWatch

DSV-aktien passerer 1000 kr. for første gang

Aktien i DSV Panalpina handles nu for første gang til over 1000 kr. Den er i årets løb steget 31 pct. og er mere end fordoblet siden dykket i coronakrisens start.

Foto: DSV

Det koster nu over 1000 kr., hvis man vil have fingrene i en DSV Panalpina-aktie, og det er første gang i transportkoncernens historie.

Nærmere bestemt befinder aktien sig aktuelt i kurs 1006 kr. for en enkelt aktie, efter at den sneg sig over beløbet på fire cifre for første gang i løbet af tirsdag.

Det svarer til en stigning på lige knap 31 pct. for 2020, der især har været påvirket af det globale udbrud af coronavirus.

Tidligere på året gik det da også først i en noget anden retning, da coronakrisen ramte og på rekordtid tog pusten ud af verdensøkonomien. Det sendte samtidig aktiemarkeder verden over i rødt.

Særligt de såkaldt cykliske aktier, der dækker over konjunkturfølsomme aktier som dem i transportsektoren, blev hårdt ramt af udsigten til mindre handel og lavere forbrug.

Hos DSV lå lavpunktet under krisen 18. marts, hvor en aktie blev handlet til lige omkring 459 kr. Det var kort tid efter, at statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede store dele af Danmark ned. Siden da er aktien så steget til over det dobbelte og har for længst genvundet det tabte.

Steget over 800 pct. under Jens Bjørn

Udadtil er DSV i lang tid blevet tegnet af topchef Jens Bjørn Andersen og logistikselskabets finansdirektør Jens Lund, og deres indsats fremhæves ofte af bl.a. analytikere.

Det skyldes dels deres kommunikation til markedet, der er kendetegnet ved at være ret direkte, samt ikke mindst deres ofte gentagede ambitioner om at købe op og derigennem sikre vækst til virksomheden.

Jens Bjørn Andersen satte sig første gang i chefstolen hos DSV tilbage i august 2008 og kunne altså for nyligt fejre tolv års jubilæum i spidsen for virksomheden. I den periode er aktien steget ca. 876 pct. fra en pris på 103 kr. dagen før, Jens Bjørn Andersen indtog rollen som CEO.

Aktien i DSV har de seneste dage været på radaren hos bl.a. Citigroup, der har hævet sit kursmål til 1150 kr. fra tidligere 990. Også det svenske finanshus SEB har løftet sine forventninger til aktien, og regner nu med at prisen vil ramme 1100 kr. mod tidligere 1000 kr.

SEB lufter i samme ombæring en tro på, at DSV vil fortsætte med at overraske positivt i de kommende kvartalsregnskaber.

"Vi venter, at den organiske vækst vil begynde at accelerere med integrationen af Panalpina, der nærmer sig en afslutning," tilføjer SEB i en analyse ifølge Ritzau Finans.

DSV kæmper om kapacitet på Stillehavet: "Lige nu er der flere containere, end der er pladser" 

Et år efter kæmpekøb har DSV trodset pandemi og kulturclash 

Mere fra ShippingWatch

Søren Skou forventer at investere op mod 4,5 mia dollar årligt

Maersk har sat nyt mål for den investerede kapital frem mod 2025, hvor selskabet forventer at kunne hente over 12 pct. i afkast. I den forbindelse forventer selskabet at investere i omegnen af 4,5 mia. dollar årligt, siger CEO Søren Skou til Ritzau Finans.

Græsk skibsejer ser ind i de højeste rater i årevis

Skibsejeren Danaos Corporation er ligesom containerrederierne begunstiget af en aktuel opturen med høje rater og efterspørgsel. Raterne på at leje skibe er steget til niveauer, der ikke er set i mindst ti år, lyder det fra topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs