ShippingWatch

Citi: DSV Panalpina-opkøb af dele af Toll Group giver mening

En overtagelse af en del af Toll Group kunne forbedre DSV's markedsandel, vurderer Citi, efter CFO Jens Lund mandag fortalte til ShippingWatch, at det danske selskab kunne være interesseret i dele af Tolls forretning.

DSV Panalpinas CFO Jens Lund sagde mandag til ShippingWatch, at dele af det australske logistikselskab Toll Group kunne være interessant for selskabet. | Foto: Ivan Riordan Boll/Politiken/Ritzau Scanpix

Der har den senere tid været spekulationer om, at Japan Post vil sælge sin australske logistikkoncern Toll Group fra, og DSV Panalpinas finansdirektør, Jens Lund, har over for Shippingwatch udtalt interesse for dele af den forretning.

Hos Citigroup er analytikerne positive over for tanken.

"Vi mener, at en overtagelse af en del af Toll Group kunne forbedre DSV's markedsandel, og at ideologien i en sådan handel ville passe ind ledelsens nuværende strategi," hedder det i en kommentar fra storbanken.

Citigroup peger på, at Toll Group har en estimeret global markedsandel på 1,5 pct. inden for begge de to forretningsområder, sø- og landtransport, som ville være relevante for DSV Panalpina. Her har DSV selv henholdsvis 8 og 5 pct. af det globale marked.

Jens Lund fortalte mandag til Shippingwatch, at Toll i sin helhed ikke ville være interessant, da en stor del af det australske selskabs hjemlige aktiviteter ligger uden for DSV's forretningsområder.

"Derfor vil vi ikke kunne skabe værdi ved at integrere de ydelser. Derimod kunne sø og -luft delen måske være interessant," sagde Jens Lund.

DSV kan være interesseret i dele af australsk logistikkæmpe

Dansk topchef afviser salg af Toll Group 

Mere fra ShippingWatch

ECSA's nye generalsekretær balancerer på en knivsæg

ECSA’s nyudnævnte generalsekretær, Sotiris Raptis, har overtaget en organisation beskyldt af sine egne medlemmer for at være usynlig. I et interview med ShippingWatch fortæller Raptis, hvordan han vil ændre det billede.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs