ShippingWatch

Citi: DSV Panalpina-opkøb af dele af Toll Group giver mening

En overtagelse af en del af Toll Group kunne forbedre DSV's markedsandel, vurderer Citi, efter CFO Jens Lund mandag fortalte til ShippingWatch, at det danske selskab kunne være interesseret i dele af Tolls forretning.

DSV Panalpinas CFO Jens Lund sagde mandag til ShippingWatch, at dele af det australske logistikselskab Toll Group kunne være interessant for selskabet. | Foto: Ivan Riordan Boll/Politiken/Ritzau Scanpix

Der har den senere tid været spekulationer om, at Japan Post vil sælge sin australske logistikkoncern Toll Group fra, og DSV Panalpinas finansdirektør, Jens Lund, har over for Shippingwatch udtalt interesse for dele af den forretning.

Hos Citigroup er analytikerne positive over for tanken.

"Vi mener, at en overtagelse af en del af Toll Group kunne forbedre DSV's markedsandel, og at ideologien i en sådan handel ville passe ind ledelsens nuværende strategi," hedder det i en kommentar fra storbanken.

Citigroup peger på, at Toll Group har en estimeret global markedsandel på 1,5 pct. inden for begge de to forretningsområder, sø- og landtransport, som ville være relevante for DSV Panalpina. Her har DSV selv henholdsvis 8 og 5 pct. af det globale marked.

Jens Lund fortalte mandag til Shippingwatch, at Toll i sin helhed ikke ville være interessant, da en stor del af det australske selskabs hjemlige aktiviteter ligger uden for DSV's forretningsområder.

"Derfor vil vi ikke kunne skabe værdi ved at integrere de ydelser. Derimod kunne sø og -luft delen måske være interessant," sagde Jens Lund.

DSV kan være interesseret i dele af australsk logistikkæmpe

Dansk topchef afviser salg af Toll Group 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Corona-smitte i den sydkinesiske havn Yantian skaber kaos på containermarkedet. Erhvervsmanden Thor Stadil erkender at have mistimet sit forsøg som skibsejer, der har kostet ham og kreditorer store tab. Eitzen-familien, der ejer Christiania Shipping, vil gerne se på fusioner. Vigtige dage for global shipping: IMO's miljøkomité holder møde.

Europas maritime industri får ny formand

Organistationen Sea Europe, der repræsenterer skibsværfter og maritimeudstyrsproducenter i Europa, har udpeget en ny formand, der tidligere har stået i spidsen for Damen Group.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs