ShippingWatch

DSV kæmper om kapacitet på Stillehavet: "Lige nu er der flere containere, end der er pladser"

Aflyste sejladser på tværs af Stillehavet skaber forsinkelser og sender priserne på containerfragt i vejret. "Inden for den seneste måned er det gået helt bersærk," siger Carsten Trolle, CEO for luft og sø hos DSV, til ShippingWatch.

Carsten Trolle, adm. direktør for luft- og søforretningen hos DSV, oplever lige nu, at der er for lidt plads ombord på skibene på Stillehavet. Det skubber priserne op og skaber forsinkelser. | Foto: DSV

Der er for mange containere til for få afgange på tværs af Stillehavet, som det ser ud lige nu.

Årsagen er de mange aflyste sejladser under coronakrisen, hvor det var forventet, at fragtbehovet ville falde, men det er ikke sket. Derfor er fragtpriserne i stedet skudt i vejret, mens containerne hober sig op og venter på at blive sendt afsted.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Corona-smitte i den sydkinesiske havn Yantian skaber kaos på containermarkedet. Erhvervsmanden Thor Stadil erkender at have mistimet sit forsøg som skibsejer, der har kostet ham og kreditorer store tab. Eitzen-familien, der ejer Christiania Shipping, vil gerne se på fusioner. Vigtige dage for global shipping: IMO's miljøkomité holder møde.

Europas maritime industri får ny formand

Organistationen Sea Europe, der repræsenterer skibsværfter og maritimeudstyrsproducenter i Europa, har udpeget en ny formand, der tidligere har stået i spidsen for Damen Group.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs