Norge spejder mod rekordhøje olieinvesteringer

Investeringer i norske olie- og gasvirksomheder vil i 2013 nå rekordhøjder. Og tallet vil bare stige, skriver Dagens Næringsliv.
Foto: Kkjetil Alsvik/Statoil
Foto: Kkjetil Alsvik/Statoil
AF KATRINE GRØNVALD RAUN

Norge er i sandhed en oliestat, og 2013 tegner til at sætte rekord i forhold til investeringer i de norske olie- og gasselskaber. Ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) regner olieselskaberne med, at investeringerne til næste år vil ligge på omkring 207,8 milliarder norske kroner, skriver Dagens Næringsliv.

"Det ventes også, at der kommer en række nye udbygningsprojekter inden sommeren 2013 deriblandt felterne Aasta Hansteen, Draupne og Dagny/Eirin. Disse projekter vil blive inkluderet i optællingen, når de eventuelt bliver godkendt af myndighederne. Når godkendelsen er givet, vil alle disse projekter isoleret set bidrage til at øge udbygningsinvesteringerne udover det, der er i optællingen nu," skriver SSB.

SSB laver investeringsoptællinger en gang i kvartalet. Sammenligner man med tredje kvartal, er investeringsskønnet for 2013 nu 3,8 mia. norske kroner højere.

"Højere tal inden for felter i drift mere end opvejer et lavere estimat inden for olieefterforskning. Forøgelsen inden for feltudbygning hænger sammen med to nye feltudbygninger, der er kommet med i optællingen i dette kvartal," skriver SSB.

De samlede olieinvesteringer vil til næste år være 23,2 mia. norske kroner højere, end de var i 2012. De samlede investeringer forventes nemlig at lande på 180,6 mia. norske kroner i år.

Mærsk ansøger om nye oliefelter i Norge 

Norge er mættet af borerigge om få år 

Total finder ny olie i norske Visundfelt 

Norsk olieindustris mareridt: For få kloge hoveder 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også