Norge er mættet af borerigge om få år

51 rigge vil i 2015 være i gang på den norske sokkel. Mætningspunktet vil være nået til den tid, vurderer ekspert overfor Offshore.no.
Foto: Casper Dalhoff
Foto: Casper Dalhoff

Den store interesse for oliebranchen og de milliarder, som den kaster af sig, vil få antallet af borerigge til at stige fra 34 i år til 51 i 2015. Men så vil toppen også være nået, vurderer Lars Eirik Nicolaisen, der er project manager i Rystad Energy. Det skriver offshore.no.

"Jeg tror, der er grundlag for at have omkring 50 rigge i Norge, men derefter begynder det at nærme sig et mætningspunkt. En ting er den underliggende efterspørgsel efter brønde, et andet er hvordan vi klarer at finde bemanding til så mange rigge," siger Lars Eirik Nicolaisen.

Når mætningspunktet nås, vil det betyde, at flere ældre rigge skal pensioneres i takt med, at de nye kommer til.

"Hvis vi kommer i en situation, hvor der bliver overkapacitet, så tror jeg, at de ældste enheder vil blive nedprioriteret. Det skal dog siges, at det, som på papiret er gamle enheder, i virkeligheden er opgraderede rigge, som i dag leverer effektivt. Men de løser ikke de vanskeligste opgaver," siger Lars Eirik Nicolaisen.

Nordsøens olierigge skal hugges op i Frederikshavn

Danske Markets: Toppen kan være nået for rig-rater 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også