ShippingWatch

Norsk olieindustris mareridt: For få kloge hoveder

De norske leverandører sover uroligt om natten. Ikke på grund af væksten, som forventes at være stærkt positiv i den norske oliebranche, men fordi det er meget svært at finde rigtige folk. Det skriver Offshore.no.

Tre ud af fire norske olieleverandører er nervøse for, om de kan få nok rigtige ansatte i de kommende år.

I en undersøgelse foretaget af Boston Consulting Group svarer 66 procent af leverandørerne til den norske olieindustri, at de er meget sikre eller sikre på at kunne møde den øgede efterspørgsel i sektoren i de kommende år. Men 74 pct. af leverandørerne svarer samtidig, at de ser mulighederne for at skaffe kvalificeret personale som en begrænsning. Det skriver offshore.no.

Det er især ingeniører med mere end 10 års erfaring, som de norske leverandører har svært ved at tiltrække. 84 pct. af de adspurgte virksomheder kalder det et særligt usikkerhedsskabende problem.

Den norske Oljedirektoratet forventer, at der årligt vil være en vækst af uddannede ingeniører i Norge på tre procent frem til 2016. Det svarer til, at der vil være uddannet 5.000 flere ingeniører om fire år til brug for olieindustrien. Men det kan langt fra tilfredsstille efterspørgslen fra oliesektoren på 13.000 ingeniører i 2016, skriver offshore.no.

Statoil får 200 ansøgninger om dagen

Enorm mangel på arbejdskraft i energisektoren 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs