Statoil får 200 ansøgninger om dagen

Det norske olieselskab Statoil er en af de mest attraktive virksomheder blandt studerende, men et godt CV er ikke tilstrækkeligt, hvis man vil gøre karriere i den voksende olie- og gasindustri. Det skriver Dagens Næringsliv.

Det norske olieselskab Statoil modtager hver dag omkring 200 ansøgninger fra personer, som gerne vil ind i olie- og gasindustrien. Det gør Statoil til en af de mest attraktive virksomheder blandt unge studerende og nyuddannede, skriver den norske avis Dagens Næringsliv, men for Statoil og andre store olieselskaber er det ikke det, der står på ansøgninger, der er mest afgørende.

"Det kan sagtens være, at en kandidat er kompetent, men det er ikke i sig selv vigtigt. Personlige egenskaber kan være afgørende," siger Statoils rekrutterings- og profileringsdirektør Tone Rognstad.

Statoil ser først og fremmest på, om ansøgerne er kvalificerede på et generelt niveau. Herefter tjekker selskabet,om ansøgerne har en mastergrad indenfor relevante studier, om de har været i udlandet, og om de behersker engelsk.

Platts: Her er verdens bedste olieselskaber 

"Vi kører strukturerede interviews for at finde ud af, om vedkommende har de faglige kompetencer i forhold til deres CV. Vedkommende skal også fortælle om tidligere  præstationer og arbejdserfaring, ligesom de skal kunne beskrive sig selv," siger  Tone Rognstad:

"Alle vores ansøgere har ofte et tilstrækkeligt godt CV, men det kan være, at de ikke kan samarbejde med andre. Og samarbejde betyder vældig meget for os."

Norsk offshore-selskab skal bruge 1.300 ingeniører 

Når Statoil har udvalgt mulige kandidater, bliver de udsat for tests i såkaldte "assessment centre". Her bliver kandidaternes personlige egenskaber for f.eks. evnen til at samarbejde, sat på prøve.

Dansk offshore

Statoil rekrutterer også i Danmark gennem annoncer, hvor selskabet bl.a. søger ingeniører.

Dong, Maersk Drilling og Danfoss er nogle af de virksomheder, der i disse år konkurrerer med udenlandske energiselskaber om arbejdskraft, fordi der simpelthen ikke er nok kvalificerede kandidater.

Lønningerne er sendt i vejret, og de attraktive kandidater kan vælge og vrage mellem job i hele verden. I Norden er der op mod 60.000 ledige stillinger i energisektoren, og for den internationale rekrutteringsvirksomhed Hays har den naturlige udvikling været at åbne en olie- og gasafdeling i København, der kanaliserer arbejdskraft fra hele verden til de trængte danske og nordiske energi-virksomheder.

»Store danske virksomheder har efterspurgt en rekrutteringsvirksomhed, som er geografisk placeret i Danmark,« siger Business Director Morten Andersen, der er leder for Hays' nye Gas & Oil-afdeling i Nordeuropa, der åbnede i juni.

Enorm mangel på arbejdskraft i energisektoren 

Nye lønstigninger til ansatte i norsk olieindustri 

Rådgivere: Lønpres i offshore breder sig  

Statoil: Olieindustri foran smertefulde forandringer 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også