ShippingWatch

Mærsk ansøger om nye oliefelter i Norge

Maersk Oil er blandt 36 olieselskaber, der har ansøgt om at få flere olielicenser i havet ud for Norge, fortæller det norske olie- og energiministerium.

Foto: Maersk Oil

Maersk Oil, A.P. Møller - Mærsks oliedivision, er blandt 36 olieselskaber, der har meldt sine interesser for at få flere olielicenser i havet ud for Norge.

Det fortæller det norske olie- og energiministerium onsdag.

"Det er glædeligt at se så stor interesse for vores 22. koncessionsrunde. De positive efterforskningsresultater på den norske sokkel de seneste år er en vigtig start på vores arbejde for at opretholde aktiviteten på den norske sokkel på længere sigt. Yderligere efterforskning i arealet er et nøgleelement for at dette til at ske," skriver den norske olie- og energiminister Ola Borten Moe i en pressemeddelelse.

Norge skal tildele licenser i Barentshavet og Norskehavet, og ministeriet venter at offentliggøre vinderne i sommeren 2013.

Færøske Atlantic Petroleum, som også er noteret i København, er også med i budrunden, sammen med store selskaber som blandt andre Statoil, ConocoPhillips og Dong Energy.

Maersk Oil har 20 pct. af licensen PL501, der er en del af det gigantiske Johan-Sverdrup-fund. Der ud over har Maersk Oil 20 pct. af licensen PL435.

Maersk Oil har samlet andele i 19 licenser i Norge.

RITZAU FINANS

Avis: Helikopterfirma sikret vækst flere år frem 

Fayard: Norsk ordre et vigtigt signal i industrien 

Maersk Oil skal finde 500 nye ansatte  

Medie: Maersk Oil vil ikke fortsætte rig-kontrakt 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs