ShippingWatch

Maersk Oil skal finde 500 nye ansatte

Det seneste år har Maersk Oil ansat omkring 700 personer, og på kort sigt regner man med at skulle finde yderligere 500, skriver Berlingske Business Magasin.

Foto: Tom Ingvardsen

Det seneste år har Maersk Oil ansat omkring 700 personer, og på kort sigt regner man med at skulle finde yderligere 500. Hvor mange man får brug for på langt sigt, er det for tidligt at sige. Men oliebranchen har en demografisk udfordring, fordi branchen groft sagt primært består af gamle og unge, mens gruppen i midten er begrænset.

Det skriver Berlingske Business Magasin torsdag i forbindelse med et interview med CEO i Maersk Oil Jakob Thomasen. Selskabet har i dag knap 3.500 ansatte.

Jakob Thomasen står over for den største opgave i sin snart 25-årige karriere i A.P. Møller – Mærsk. Med en massiv investering på op til 170 milliarder kroner skal han sikre selskabets fremtid og bringe selskabet længere frem i den globale olieliga.

Statoil får 200 ansøgninger om dagen 

“Udgangspunktet er, at vi forøger vores produktion med 50 procent i 2020 og derefter stabiliserer produktionsniveauet, så vi har et produktionsgulv på 400.000 tønder olie om dagen,” fortæller han til magasinet.

Krav om nye felter

Hvis fremtiden skal sikres, kræver det nye oliefelter. Derfor var en omfattende oprustning i ­Maersk Oils efterforskningsprogram nødvendigt.

Foto: Maersk Oil
Foto: Maersk Oil
 

Fra 2005 til 2007 var efterforskningsomkostningerne ved hver ny tønde olie, som Maersk Oil fandt, steget fra 10,5 til 14,6 dollar. Dermed var det danske olieselskab langt dyrere og mindre effektivt end konkurrenterne.

Platts: Her er verdens bedste olieselskaber 

En ny strategi betød, at man skruede op for efterforskningen, mens der blev fokuseret på de mest lovende områder først, og mindre attraktive projekter blev solgt fra. Effekten af strategien taler sit tydelige sprog. De samlede efterforskningsomkostninger steg med 57,5 procent, men den højere succesrate betyder, at omkostningerne per ny tønde olie er faldet til 3,9 dollar.

Maersk Oil tilbudt ni nye licenser i Nordsøen 

Dansk offshore-industri samler sig i ny organisation  

Mangel på rigge bremser Maersk Oil 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs